Abbas güçleri, tutuklu yakınlarına karşı gerçek mermiye ateş açtı

  • 15 Ağustos 2015
  • 879 kez görüntülendi.
Abbas güçleri, tutuklu yakınlarına karşı gerçek mermiye ateş açtı

Filistin Yönetimi’ne bağlı güçler bugün Batı Yaka’nın kuzeyinde bulunan Nablus şehrinde siyasi tutuklamaları protesto etmek isteyen tutuklu yakınlarının eylemine sert bir şekilde müdahale edip göstericilere karşı gerçek mermi kullandı.

Bugünkü gelişmelerle ilgili olarak bilgi veren ve olay yerinden bildiren kaynaklar, Abbas yönetimi zindanlarında bulunan yakınlarının serbest bırakılması için tutuklu yakınlarının yaptığı eyleme sert bir şekilde müdahale eden Abbas güçlerinin göstericileri güç kullanarak dağıtmak istemeleri ve bunun için de havaya ateş açmalarının çoğunluğunu kadınların oluşturduğu eylemcilerin paniklenmesine neden olduğunu söyledi.

Kaynaklar devamla, birçok kişiyi tartaklayan Abbas güçlerinin El-Aksa Televizyonu muhabirini gözaltına alıp cep telefonuyla aldığı görüntülere el koyduktan sonra salıverdiklerini ifade etti.

Siyasi tutuklu ailelerinin oluşturduğu komisyonun çağrısı üzerine aileler ve onlara destek verenler siyasi tutukluların serbest bırakılması için gösteri yaptılar. Eyleme tutuklu yakınlarının yanında birkaç milletvekili ile bölgedeki Hamas liderleri de katıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan tutuklu yakınları, yazın çok sıcak geçtiği şu günlerde zindanlardaki yakınlarının çok sıkıntı çektiklerini belirterek bütün tutukluların serbest bırakılmasını istediler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.