Abbas Irakçi ve Merziye Efhem, tavsiyeleri ve müzakerecilere verdiği destekten dolayı İmam Ali Hamaney’e teşekkür ettiler

  • 25 Haziran 2015
  • 1.022 kez görüntülendi.
Abbas Irakçi ve Merziye Efhem, tavsiyeleri ve müzakerecilere verdiği destekten dolayı İmam Ali Hamaney’e teşekkür ettiler

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Üst düzey Nükleer Müzakereci Abbas Irakçi ile Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Efham, Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney’e bulunduğu tavsiyeleri ve yol göstermeleriyle nükleer müzakerecilere verdiği destekten dolayı teşekkür ettiler.

Irakçi yaptığı açıklamada, Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney’e beyanatları ve nükleer müzakere heyetine verdiği desteğinden dolayı şükranlarını sundu.

Irakçi, Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney’in ülke yetkilileriyle yaptığı görüşmeyle ilgili bir görüntüyü yayımlayarak, üzerinde, ” dilim teşekkür için yetmiyor” cümlesini yazdı.

Irakçi, Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney’in nükleer müzakerecileri, emin, cesur ve dindar olarak gördüğünü sözlerine ilave ederek, müzakerecilerin cesaretle İran’ın tutumunu dile getirip, takip ettiklerini vurguladı.

Öte yandan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcü, haftalık basın toplantısında yaptığı açıklamada, Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney’in yol göstermeleriyle İran’ın dış politikasının dayanağı olduğunu ifade etti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Meziye Efham bugün Tahran’da yerli ve yabancı gazetecilerin katılımıyla düzenlediği haftalık basın toplantısında, Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney’in Salı günü nizam yetkilileri ve yöneticilerini kabul ettiği görüşmede bulunduğu beyanatlarda, yaptırımların 5+1 grubuyla olası anlaşmanın imzalandığı anda kalkması gerektiğine yaptığı vurguya işaretle, Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney’e müzakere heyetine desteği ve yapılan işe itimadından dolayı şükranlarını bildirdi.

İran ile 5+1 grubu arasında önümüzdeki günlerde varılabilecek nükleer anlaşmayla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Efham, tüm konular üzerinde görüşmeler yapıldığını hatırlatarak, nihai sonucun elde edilmesi için nükleer müzakerelerin devam etmesini beklemek gerektiğini kaydetti.

Efham, Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney’in belirlediği kırmızı çizgilerin, çok katkı sağladığını ve İranlı müzakerecilerin aynı çizgide hareket ettiğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.