Abbas, İşgal Rejimi Hesabına Siyasi Tutuklamaları Sürdürüyor

  • 02 Ocak 2015
  • 822 kez görüntülendi.
Abbas, İşgal Rejimi Hesabına Siyasi Tutuklamaları Sürdürüyor

BM Güvenlik Konseyi’nin Filistin meselesinin çözümü için sunulan karar tasarısını reddetmesi durumunda siyonist işgal rejimiyle güvenlik işbirliği dâhil tüm işbirliği anlaşmalarını iptal edeceği tehdidinde bulunan Mahmud Abbas’ın polisleri ve istihbarat elemanları siyasi amaçlı tutuklamalara devam ediyor. Bugün (2 Ocak Cuma) sabahın erken saatlerinde yine iki kişiyi siyasi mensubiyetlerinden dolayı gözaltına aldılar. Bir kişiyi de ifade için polis merkezine çağırdılar.

Abbas’ın Genel İstihbarat birimine mensup güvenlik elemanlarının bugün sabah Batı Yaka’nın el-Halil şehrinde bakkallık yapan Munzir ez-Zuğayr’ın dükkanına baskın düzenleyip arama yaptıktan sonra kendisini göz altına aldıkları haber verildi.

Koruyucu Güvenlik polisleri de el-Halil’in güneyinde Ummu’l-Hayr beldesinde Hirbe Camisi’nin imamı Şeyh İbrahim el-Hezalin’i gözaltına aldılar. İmam el-Hezalin’in daha önce ifadeye çağrıldığı ve sonra da baskınla gözaltına alındığı belirtildi.

Her ikisinin de siyasi nedenlerle ve mensubiyetlerinden dolayı tutuklandığı, herhangi bir yasal suçlamanın söz konusu olmadığı ifade edildi.

Ramallah’ta ise esirler değişiminde özgürleştirilenlerden olan Masu Nu’man Asi’yi ifadeye çağırdı.

Dün akşam da Filistin direnişinin sembolik önderi Yahya Ayyaş’ın oğlu Bera’yı 4 Ocak’ta ifade vermeye çağıran talimatı ailesine vermişlerdi. Bera’nın bu kez tam da 5 Ocak 1996’da şehit edilen babasının şehadetinin 19. yıldönümü öncesinde çağrılması dikkat çekti.

Bütün bu tutuklamalar ve polis şiddeti BM Güvenlik Konseyi’nin Filistin’le ilgili tasarıyı reddetmesine rağmen Abbas yönetiminin işgal rejimiyle güvenlik işbirliğini sürdürmeye son derece istekli ve işgal rejimi hesabına kendi vatandaşlarının izini takip etmede gayet gönüllü olduğunu gösteriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.