Abbas Musevi: İran baskı altında müzakerelere girmez

  • 27 Haziran 2019
  • 854 kez görüntülendi.
Abbas Musevi: İran baskı altında müzakerelere girmez

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyit Abbas Musevi, dün gece yaptığı açıklamada, İran İslam Cumhuriyetinin her zaman teamülden yana olduğunu belirterek, ”Ama hiç bir zaman baskı altında görüşmeler ve diyaloğa girmemiştir ve girmeyecektir’ dedi.

İRNA’nın haberine göre, Musevi, İran’ın kuzeybatısında yer alan Urumiye’de İRNA’ya yaptığı açıklamada, İran’ın her zaman savaştan yana olmadığını ama savaşçı olduğunu gösterdiğini ve en şiddetli baskılarda da halkın direnişiyle zaferle ve alnının akıyla çıkacağını söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, Urumiye kentine ziyaretinin sebebinin, 28 haziran 1987’de devrik Saddam rejiminin ABD’nin desteği ve kışkırtmasıyla kitle imha silahlarıyla işlediği cinayette şehit olanları anma merasimine katılmak olduğunu söyledi.

Bilindiği gibi 28 haziran tarihinde devrik Saddam rejimi İran’ın Batı Azerbaycan eyaletini ve sınırlarını kitle imha silahlarıyla hedef almış ve bu saldırıda İran’ın sınır kenti Serdeşt halkından en az 119 kişi şehit olurken 8 binden fazlası da yaralanmıştı.

Daha sonra yayınlanan belgeler, Saddam rejimine kitle imha silahlarının temini ve üretimi konusunda ABD, Hollanda, Almanya ve Fransa dahil Batılı ülkelerden 207 şirketin işbirliği yaptığı ortaya çıkmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.