Abbas, Uluslararası 20 Kuruma Üyelik Başvurularını İmzaladı

  • 01 Ocak 2015
  • 854 kez görüntülendi.
Abbas, Uluslararası 20 Kuruma Üyelik Başvurularını İmzaladı

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Filistin’in aralarında Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin de bulunduğu uluslararası 20 kuruma üyelik başvurularını imzaladı.

“Güvenlik Konseyi yolun sonu değil” diyen Abbas, 1967 yılından sonra işgal edilen Filistin topraklarında işgalin sona erdirilmesi için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne sunulan karar tasarısının reddedilmesinin ardından yaptığı açıklamada, Filistin Yönetimi’nin önceki geceden itibaren bir takım adımlar atacağı imasında bulundu.

Abbas, Batı Yaka’nın Ramallah kentindeki Filistin Yönetimi karargahında dün akşam (31 Aralık Çarşamba) Fetih Hareketi’nin 50’inci kuruluş yıldönümü meşalesinin yakıldığı etkinlikte Fetih destekçilerine yaptığı konuşmada “Kim bizim ümitsizliğe kapılacağımızı ve halkımızı yüzüstü bırakacağımızı zannederse beklentisi boşa çıkacak. Tavrımız ve politikamız sürecek. Temel hedefimiz halkımızın maslahatı. Hakkımızı elde edinceye kadar direneceğiz” dedi.

BM Güvenlik Konseyi’nin yolun sonu olmadığını, yapacakları ve söyleyecekleri olduğunu ifade eden Abbas, Filistin Yönetimi’nin ne gibi adımlar atacağı konusunda ise bilgi vermedi.

Filistin Yönetimi Başkanı, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulması konusunda kararlı olduklarını belirterek, “Bize hakkımızı vermek istemiyorlar. Hak alınır ve onu mutlaka alacağız” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.