Abbas ve Netanyahu’nun Paris Yürüyüşüne Katılması Filistinlileri Kızdırdı

  • 12 Ocak 2015
  • 1.098 kez görüntülendi.
Abbas ve Netanyahu’nun Paris Yürüyüşüne Katılması Filistinlileri Kızdırdı

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu’yla birlikte Fransa’da birkaç gün önce gerçekleşen ve Charlie Hebdo gazetesinin hedef alındığı saldırıyı protesto etmek için Paris’teki yürüyüşe katılması Filistinliler arasında öfkeyle karşılandı. Abbas’ın yürüyüşe katılmasına Filistinlilerin gösterdiği tepki sosyal paylaşım sitelerine de yansıdı.

Yazar İbrahim El-Medhun, “Paris’e koşarak giden Abbas’ı ayıplamıyorum. Kompleksini gidermek için ve onlarla aynı seviyede olduğunu göstermek için dünya liderleriyle birlikte görüntü versin. Bu onun hakkı. Fakat Gazze ve sıkıntılarına neden duyarsız kaldığını soruyorum. Bir grup Fransızın öldürülmesi üzerine titreyerek Paris’e giderken neden Gazze’nin çektiği sıkıntılara karşı sadistçe ve hastalıklı bir şekilde yaklaşıyor?” dedi.

İşgal ordusunun Gazze Şeridi’ne açtığı ve 51 gün süren son savaşta 2200 Filistinli şehit oldu ve 11 Filistinli de yaralandı. Geçen yıl Temmuz ve Ağustos aylarında yaşanan savaş sırasında yapılan tüm çağrılara rağmen Abbas Gazze halkına destek için hiçbir girişimde bulunmadı.

Hukukçu Rami Abdu ise Fransa Cumhurbaşkanı, sağında Netanyahu ve solunda Abbas ve diğer liderler olan bir fotoğraf yayınlayarak, “Fransa Cumhurbaşkanı’nın sağında çocuk katili ve solunda vatanlarını satan tağutlar! Ne güzel ifade özgürlüğü” şeklinde yorumda bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.