Abbas ve Netanyahu’nun Paris Yürüyüşüne Katılması Filistinlileri Kızdırdı

  • 12 Ocak 2015
  • 1.091 kez görüntülendi.
Abbas ve Netanyahu’nun Paris Yürüyüşüne Katılması Filistinlileri Kızdırdı

Filistin Yönetimi BaÅŸkanı Mahmud Abbas’ın iÅŸgal rejimi baÅŸbakanı Benyamin Netanyahu’yla birlikte Fransa’da birkaç gün önce gerçekleÅŸen ve Charlie Hebdo gazetesinin hedef alındığı saldırıyı protesto etmek için Paris’teki yürüyüşe katılması Filistinliler arasında öfkeyle karşılandı. Abbas’ın yürüyüşe katılmasına Filistinlilerin gösterdiÄŸi tepki sosyal paylaşım sitelerine de yansıdı.

Yazar Ä°brahim El-Medhun, “Paris’e koÅŸarak giden Abbas’ı ayıplamıyorum. Kompleksini gidermek için ve onlarla aynı seviyede olduÄŸunu göstermek için dünya liderleriyle birlikte görüntü versin. Bu onun hakkı. Fakat Gazze ve sıkıntılarına neden duyarsız kaldığını soruyorum. Bir grup Fransızın öldürülmesi üzerine titreyerek Paris’e giderken neden Gazze’nin çektiÄŸi sıkıntılara karşı sadistçe ve hastalıklı bir ÅŸekilde yaklaşıyor?” dedi.

Ä°ÅŸgal ordusunun Gazze Åžeridi’ne açtığı ve 51 gün süren son savaÅŸta 2200 Filistinli ÅŸehit oldu ve 11 Filistinli de yaralandı. Geçen yıl Temmuz ve AÄŸustos aylarında yaÅŸanan savaÅŸ sırasında yapılan tüm çaÄŸrılara raÄŸmen Abbas Gazze halkına destek için hiçbir giriÅŸimde bulunmadı.

Hukukçu Rami Abdu ise Fransa CumhurbaÅŸkanı, sağında Netanyahu ve solunda Abbas ve diÄŸer liderler olan bir fotoÄŸraf yayınlayarak, “Fransa CumhurbaÅŸkanı’nın sağında çocuk katili ve solunda vatanlarını satan taÄŸutlar! Ne güzel ifade özgürlüğü” ÅŸeklinde yorumda bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.