Abbas Yönetimi 5 Hamas Mensubunu Daha Tutukladı…

  • 09 Ocak 2015
  • 855 kez görüntülendi.
Abbas Yönetimi 5 Hamas Mensubunu Daha Tutukladı…

Mahmud Abbas yönetimi uzlaşı anlaşmasının gereklerini yerine getirmediği gibi siyasi tutuklamalarını da kesintisiz bir şekilde sürdürüyor. Hamas tarafından yapılan açıklamada bugün (9 Ocak Cuma) Batı Yaka bölgesinde hareketin mensuplarından beş kişinin siyasi sebeplerle tutuklandığı, birçok kişinin de ifade vermeye çağrıldığı bildirildi.

Hamas’ın yaptığı açıklamada Abbas yönetiminin son tutuklamalarında, esir takasında özgürleştirilen eski esirlerden ve Ramallah bölgesinden olan Samir eş-Şevva’nın da istihbarat teşkilatı elemanları tarafından gözaltına alındığı ifade edildi. Samir eş-Şevva’nın bir hafta önce bir ameliyat geçirmiş olması sebebiyle sağlık durumunun kritik olmasına rağmen gözaltına alındığı ifade edildi.

Nablus bölgesinde de Koruyucu Güvenlik birimi elemanları tarafından Tilfit köyünden mühendis Ahmed Yusuf el-Hacc Muhammed’in (26) gözaltına alındığı bildirildi. Onun da özgürleştirilen eski esirlerden olduğu ve siyasi sebeplerle daha önce de birçok kez gözaltına alındığı belirtildi.

El-Halil bölgesinde ise Terkumiye beldesinden Abdülkerim Ceafire, Adil ed-Debabise ve Hasan ed-Debabise isimli şahıslar gözaltına alındı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.