Abbas’a Bağlı Güçler 14 Kişiyi Tutukladı

  • 04 Nisan 2015
  • 757 kez görüntülendi.
Abbas’a Bağlı Güçler 14 Kişiyi Tutukladı

Filistin Yönetimi’ne bağlı güçlerin zindanlarında bulunan siyasi tutuklu Emced Kazzaz’ın sağlık durumu kötüleşirken, Hamas hareketi, bu güçlerin son 48 saat içinde 14 Filistinli vatandaşı tutukladığını belirtti.

Kaynaklar, Kazzaz’ın özgürlüğe kavuşmuş eski esirlerden olduğunu belirterek, birkaç gün önce tutuklandıktan sonra formalite icabı çıkarıldığı mahkemenin tutukluluk halini sekiz gün daha uzattığını, daha önce de tutuklanıp işkence gördüğünü, şu anda başta bel fıtığı olmak üzere birçok hastalıkla boğuştuğunu ve durumunun gittikçe ağırlaştığını söyledi.

Kaynaklar devamla, Kazzaz’ın daha önce işgal rejimi zindanlarında 5 yıl yattığını, özgürlüğe kavuştuktan sonra da defalarca tutuklandığını, bundan önce El-Halil’deki güçlerce tutuklanıp mesnetsiz ithamlarla birkaç ay hapiste alıkonulduğunu ve şu an yine asılsız suçlamalarla cezaevinde tutulduğunu ifade etti.

Diğer taraftan Hamas hareketi yaptığı açıklamada Abbas yönetimine bağlı güçlerin son 48 saat içinde aralarında gazeteci, üniversite öğrencisi ve eski esirin de olduğu 14 kişiyi tutukladığını duyurdu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Hamas, Batı Yaka’da özgürlüklere karşı tecavüzlerine sürdüren Abbas’a bağlı güçlerin Tulkerem, Ramallah, El-Halil, Cenin, Kalkiliya şehirleriyle bunlara bağlı beldelerde yaptığı operasyonlarda bir çok kişiyi tutukladığını ve bazılarını da ifadeye çağırdığını belirtti.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.