Abbas’a Bağlı İstihbarat Birimi Siyasi Tutuklu İslam Hamid’i Serbest Bıraktı

  • 22 Temmuz 2015
  • 811 kez görüntülendi.
Abbas’a Bağlı İstihbarat Birimi Siyasi Tutuklu İslam Hamid’i Serbest Bıraktı

Kendi halkını ve bu halkın davasını unutup direnişçi avını sürdüren ve bu şekilde düşmana gönüllü hizmetler sunan Filistin Yönetimi’ne bağlı istihbarat birimi, Ramallah yakınlarında Siyonistlere ateş emri verdiği suçlamasıyla tutuklanan ve 5 yıldan beri zindanda tutulan siyasi tutuklu İslam Hamid’i serbest bıraktı.

İslam Hamid, Filistin Yönetimi’ne bağlı mahkemelerin verdiği ceza iki yıl önce bitmesine rağmen istihbarat biriminin kendisini serbest bırakmamasını protesto etmek amacıyla 100 günden fazla süredir açlık grevi direnişini sürdürüyordu.

Kaynakların verdiği bilgiye göre, istihbarat birimi cezaevinde onu koruduklarını, dışarı çıkması durumunda işgal güçleri tarafından tutuklanabileceğini veya öldürülebileceğini gerekçe göstererek serbest bırakmadığını iddia ederken, ailesinden bu konuda taahhüt istiyordu.

Emniyet sözcüsü Adnan Damiri yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Hamid’in güvenlik güçlerinin elinde olmasının kanuna aykırı olduğunu biliyoruz. Ancak amaç onu korumaktır. Çünkü biz ancak onu cezaevinde koruyabiliriz. Bunu dışarıda yapamayız. Çünkü Filistinlilerin her yerde kontrol ve otoriteleri yok.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.