Abbas’a Bağlı Polis Güçleri Batı Yaka’da 3 Kişiyi Gözaltına Aldı

  • 08 Mayıs 2019
  • 1.032 kez görüntülendi.
Abbas’a Bağlı Polis Güçleri Batı Yaka’da 3 Kişiyi Gözaltına Aldı

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimleri Batı Yaka’da insanları siyasi görüşleri sebebiyle gözaltına almaya devam ediyor.

Filistin Yönetimi güvenlik birimleri Batı Yaka’da son olarak üç kişiyi gözaltına alırken, çok sayıda kişiyi de hukuka aykırı bir şekilde keyfi olarak gözaltında tutuyor.

Koruyucu Güvenlik biriminin Cenin’de El-Kassam Tugayları üyesi şehitler Hilal Ebu’l-Heyca ve Mühenned Ebu’l-Heyca’nın kardeşi eski esir Eşref Ebu’l-Heyca’yı iki gün önce gözaltına aldığı bildirildi.

Koruyucu Güvenlik birimi Nablus’ta da eski esir ve İsrail konusunda uzman araştırmacı Yasir Menna’ı dün (7 Mayıs Salı) erken saatlerde evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

Bu arada, Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin sabah erken saatlerde İslami Kitle Öğrenci Grubu üyesi Ahmed Derviş’in evini kuşattığı ve El-Necah Üniversitesi Şeriat Fakültesi öğrencisi Derviş’i gözaltına almak istediği fakat başarılı olamadığı kaydedildi.

Koruyucu Güvenlik birimi El-Halil’de de eski esir ve eski siyasi tutuklu Katade Dufiş’i darp ettikten sonra gözaltına aldı.

Dün gece teravih namazı çıkışı gözaltına alınan Katade Dufiş’in şehit Cihad Dufiş ve şehit Tarık Dufiş’in kardeşi olduğu ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.