Abbas’ın Polisleri Sekiz Kişiyi Gözaltına Alırken Üç Kişiyi İfadeye Çağırdı…

  • 16 Ocak 2015
  • 739 kez görüntülendi.
Abbas’ın Polisleri Sekiz Kişiyi Gözaltına Alırken Üç Kişiyi İfadeye Çağırdı…

Filistin’in Batı Yaka bölgesinde işgal rejimi hesabına baskınlar ve tutuklamalar yapmaya devam eden Abbas yönetimine bağlı güvenlik güçleri bugün (16 Ocak Cuma) de sekiz kişiyi gözaltına aldı. Güvenlik güçlerinin ayrıca üç kişiyi ifadeye çağırdığı ve bunlardan birinin Nablus’ta görev yapan bir bayan basın mensubu olduğu ifade edildi.

Batı Yaka’nın el-Halil bölgesinde özerk yönetime bağlı Genel İstihbarat teşkilatı tarafından Muaz Şirbati isimli bir genç iş yerine baskın düzenlenerek gözaltına alındı. Teşkilata bağlı elemanlar aynı kişinin evine de baskın düzenleyerek arama yaptı ve bazı elektronik araçlarına ve özel evraklarına el koydular.

Yine Genel İstihbarat tarafından el-Halil’e bağlı Devra kasabasında da dört genç siyasi sebeplerle göz altına alındı. Bu kişilerden birinin özgürleştirilen eski esirlerden ve Necah Üniversitesi öğrencilerinden Ahmed Mahmud et-Telahime, ikincisinin yine özgürleştirilen eski esirlerden Mahmud Abdulhalim et-Telahime, üçüncüsünün Kudüs Üniversitesi öğrencilerinden Ziya Abdülhalim et-Telahime, dördüncüsünün de Filistin Politeknik Üniversitesi öğrencilerinden Bekr Emin et-Telahime olduğu, hepsinin de Filistin İslâmî Cihad Hareketi mensuplarından olduğu haber verildi.

Kalkiliya’da da özgürleştirilen esirlerden ve Gazze’ye sürgün edilen Tarık Ebu Meryem’in kardeşi Rıdvan Ebu Meryem ile yine eski esirlerden Bilal Suveylim gözaltına alındı.

Güvenlik güçleri üç kişiyi de ifadeye çağırdı. Bunlardan birinin Anadolu Ajansı’nın Nablus muhabiri ve dün bir sarrafa gönderilmiş olan maaşına el konan Lubabe Zevkan olduğu haber verildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.