ABD, Adana (İncirlik), İzmir ve Muğla’daki personelin ailelerinin Türkiye’den ayrılmasını istedi

  • 30 Mart 2016
  • 1.261 kez görüntülendi.
ABD, Adana (İncirlik), İzmir ve Muğla’daki personelin ailelerinin Türkiye’den ayrılmasını istedi
ABD Dışişleri ve Pentagon, güvenlik endişesi nedeniyle Türkiye’nin güneyinde yaşayan ABD askeri ve diplomatlarının ailelerinin ülkeden ayrılmalarını istedi.

Komutanlığın Almanya’daki merkezinden yaptığı açıklamada, “ABD Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ile koordinasyon içinde, İncirlik Hava Üssü dahil Adana, İzmir ve Muğla’daki askeri personelin ailelerinin Türkiye’den ayrılmalarına karar verdi” denildi.

Bu kararın, söz konusu tesislere yönelik seyahatlere kalıcı olarak son verilmesi anlamına gelmediği de vurgulanan açıklamada, “Bu karar, ABD güçlerinin Türkiye’deki operasyonlarını destekleme görevinin daha efektif bir şekilde sürdürülebilmesi için, personel ve ailelerine yönelik olası riskleri azaltmak için alındı” denildi.

ABD Avrupa Komutanı General Philip M. Breedlove, “Ailelerimiz ve sivillerin Türkiye’den çıkmasına yönelik kararı Türkiye hükümeti, ABD Dışişleri Bakanlığı ve ABD Savunma Bakanlığı’na danışarak aldık. Bu kararın ailelerimiz için rahatsız edici olduğunu biliyoruz; ancak, onları korumalıyız ve güçlerimizin, güçlü müttefikimiz Türkiye’ye terörizm ile savaşında verdiği desteğin etkinliğini garantiye almalıyız” dedi.

ABD Büyükelçiliği daha önce Ankara Kızılay saldırısından önce vatandaşlarını uyarmıştı. 11 Mart’ta “ABD Vatandaşlarına Güvenlik Mesajı” başlığıyla yayınladığı mesajda “Türk hükümeti binaları ve konutlarına potansiyel bir terörist saldırısına dair bilgiler olduğu” ifadeleri aktarılmıştı.

ABD’nin Ankara Büyükelçiği, internet sitesinin İngilizce yayınlanan bölümünde vatandaşlarına terör saldırısı uyarısı yapmıştı.

Büyükelçilik, 11 Mart’ta “ABD Vatandaşlarına Güvenlik Mesajı” başlığı altında yayınladığı mesajında, Bahçelievler bölgesini tehlikeli olarak nitelemiş ve Amerikalılar’dan bölgeden uzak durmalarını istemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.