ABD Avrupa’dan İran aleyhindeki ABD siyasetlerine katılmasını istedi

  • 15 Eylül 2020
  • 1.178 kez görüntülendi.
ABD Avrupa’dan İran aleyhindeki ABD siyasetlerine katılmasını istedi

Amerikan dışişleri bakanlığı sözcüsü Morgan Ortagus, Avrupa şirketlerinden ABD’nin İran aleyhindeki yaptırımlarına katılmalarını istedi.

İRNA’nın haberine göre, Ortagus, Suudi rejimi medyasından el’Arabiye kanalına verdiği demeçte, Avrupa’dan, Amerika’nın İran aleyhindeki baskıya dayalı siyasetlerine katılmalarını beklediklerini belirterek, ‘ABD, Avrupa şirketlerinden İran aleyhindeki yaptırımlara bağlı kalmalarını bekliyor’ dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, ABD’nin İran’a yönelik BM yaptırımlarını yeniden uygulamaya koyma girişimini reddetmek için Avrupa Troyka anlaşmasının ardından böyle bir talepte bulundu.

İngiltere, Almanya ve Fransa dışişleri bakanları geçtiğimiz Perşembe günü AB dış siyaset sorumlusu Joseph Borrell ile ortak bir toplantıda, nükleer anlaşmaya desteklerini ilan ederken ABD’nin İran’a yaptırımların geri getirilmesine dair çağrısını ise kabul etmediler.

Bilindiği gibi Amerika’nın İran aleyhinde silah yaptırımını uzatmaya dayalı bildiri taslağı Güvenlik Konseyi oturumunda daha önce reddedilmiş ve ABD,  sözkonusu oylamada adeta yalnız kalmıştı./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.