ABD Basını: Arabistan Yemen’de kısmi ateşkesi kabul etti

  • 28 Eylül 2019
  • 583 kez görüntülendi.
ABD Basını: Arabistan Yemen’de kısmi ateşkesi kabul etti

ABD basınından Walt Stret Jornal gazetesi, güvenilir kaynaklara dayanarak verdiği haberde, Suudi rejiminin Yemen’de kısmi ateşkesi kabul ettiğini bildirdi.

Sözkonusu gazetenin haberine göre, Suudi rejimi  başta başkent Sana olmak üzere 4 bölgede kısmi ateşkesin yürürlüğe girmesini  kabul etti.

Gazete, ateşkesin sözkonusu bölgede iki taraflı olarak devam etmesi halinde, Suudilerin ateşkesin diğer bölgelere de yayılmasını kabul edeceğini yazdı.

Bu arada Yemen Yüksek Siyasi Şura başkanı Mehdi el’Meşat ise son zamanlarda yaptığı açıklamada, Yemen ordusu ve halk komitelerinin, Suudi rejimine karşı füze ve İHA’lı saldırıları durdurmayı şartlı kabul edebileceğini bildirdi.

Suudi rejiminin Yemen’de ateşkesi kabul edeceğine dair tutumu, Suudi topraklarında Suudi Aramco firmasına ait iki rafinerinin, SİHA’ların saldırılarını önleyememesinin üzerinden 1 hafta geçtiği bir sırada yapılıyor.

Yemen ordusu ve halk komitelerinin sözkonusu füze ve SİHA’lı saldırıları Suudi rejiminin petrol ihracatına darbe indirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.