ABD başkanı Trump’tan Beşar Esad’a seviyesiz hakaret

  • 09 Nisan 2018
  • 1.492 kez görüntülendi.
ABD başkanı Trump’tan Beşar Esad’a seviyesiz hakaret

ABD başkanı Trump, diplomatik ilkelerin ötesinde son derece seviyesiz bir şekilde görülmemiş düzeyde Suriye cumhurbaşkanı Beşar Esad’a hakarette bulundu.

Trump, twitter hesabından yaptığı açıklamada, Suriye cumhurbaşkanına ağır hakarette bulunurken, Amerika’da kendinden önceki hükümeti de eleştirdi.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter’dan çok sert tepki gösterdiği açıklamasında, Suriye’de sivillere yönelik zehirli gaz içerikli  saldırıya işaretle, “Başkan (Vladimir) Putin, Rusya ve İran, hayvan Esad’ı destekledikleri için sorumlular. Büyük bedel ödenecek.” ifadelerini kullandı.
Trump ayrıca, eski Başkan Barack Obama dönemindeki Suriye politikasını da eleştirerek, “Eğer Başkan Obama çizdiği kırmızı çizgiyi uygulasaydı Suriye’deki felaket sona erer, Hayvan Esad tarih olurdu.” ifadesini kullandı.

Bu arada Amerikalı senatör Suzanne Collins, CNN tv kanalına verdiği demeçte, teröristlerin Suriye’de zehirli gaz saldırısını kınarken ABD başkanı Trump’tan, Suriye cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın iktidarına son vermek için yaptırımları arttırmasını ve de askeri seçenekleri de dikkate almasını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.