ABD Büyükelçiliği personelini, “Bayrak Yürüyüşü” öncesinde uyardı

  • 15 Haziran 2021
  • 2.592 kez görüntülendi.
ABD Büyükelçiliği personelini, “Bayrak Yürüyüşü” öncesinde uyardı

ABD Dışişleri Bakanlığı, işgal altındaki Kudüs’te, kışkırtıcı “bayrak yürüyüşünün” Filistin direniş gruplarının uyarılarına rağmen yeni Tel Aviv kabinesi tarafından onaylanması ardından işgal altındaki Filistin’de ABD vatandaşlarını uyardı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, işgal altındaki Kudüs’teki ABD Büyükelçiliği tarafından yayınlanan bir bildiride, salı günü tüm personelin, diplomatların, ailelerinin ve diğer vatandaşlarının Mescid-i Aksa da dahil olmak üzere işgal altındaki Kudüs’ün eski bölümüne gitmelerinin yasaklandığı duyurdu.

ABD büyükelçiliği, yasağın gerekçesinin ‘bayrak’ adı bir yürüyüş programının olduğu ve bu eyleme karşılık olarak da Filistinlilerin gösteri yapma ihtimali olduğunu açıkladı.

Uyarı bildirisinde ayrıca işgal altındaki Filistin’de Amerikalılara, işgal altındaki şehirlerde Filistin gösterileri olasılığı nedeniyle çevrelerinden haberdar olmaları ve giriş çıkışlarını güvenlik durumuna göre ayarlamaları tavsiye edildi.

Irkçı İsrail’de 1 gününü bile doldurmayan yeni kabine, dün akşam işgal altındaki Kudüs’te “Bayrak Yürüyüşü” adı verilen kışkırtıcı töreni onayladı.

Bu gergin eylemle eş zamanlı olarak terörist İsrail ordusu da Hamas’ın misillemesinden korkarak Gazze Şeridi yakınlarına daha fazla füze savunma sistemi yerleştirdi.

Irkçı Siyonist örgütler ve aşırılık yanlısı yerleşimci teröristler tarafından örgütlenen Siyonistlerin işgal altındaki Kudüs sokaklarında toplanarak Filistinlilere karşı etnik temizlik ihtiyacını vurgulamak için sahte İsrail rejiminin bayraklarıyla gösteri yapmaları bekleniyor.

Bu arada Filistin Dışişleri Bakanlığı, ırkçı İsrail’de “Değişim hükümeti” olarak tanımlanan yeni Naftali Bennett hükümetinin eskilerinden farklı olmayacağını belirtti.

Filistin Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Filistin’in yeni hükümet hakkında bir hüküm vermesi için bir dizi soru sordu. Bennett hükümetinin “Değişim hükümeti” olarak nitelenmesinin “Netanyahu’nun çekilmesi” dışında doğru olmadığına işaret edilen açıklamada “Yeni hükümet eskilerinden farklı olmayacaktır.” ifadelerine yer verildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.