CIA’dan İran itirafı

  • 15 Şubat 2020
  • 1.403 kez görüntülendi.
CIA’dan İran itirafı

ABD casusluk ve terör örgütü CIA, İran aleyhinde maksimum baskı ve yaptırım siyasetlerinin yenilgiye uğradığını zira İran’ın hiç bir şartta ABD ile müzakere masasına oturmaya yanaşmadığını itiraf etti.

ABD basınının CIA yetkililerine dayanarak verdiği habere göre, CIA Amerikan başkanı Trump’ın İran karşıtı siyasetlerinin İran’ı ABD ile müzakereye yaklaştırmadığını aksine daha da gergin hale getirdiğini bildirdi.

Newyork Times gazetesi, ABD’de İran aleyhindeki koalisyonda ihtilafların olduğunu belirterek, bütün bu gelişmelere rağmen Beyaz Saray’ın İran’a yönelik baskı ve yaptırım siyasetlerinde ısrarlı olduklarını yazdı.

Gazete, CIA’ya göre,  ABD’nin iddialarının aksine İran İslam Cumhuriyetinin her zaman Batı Asya ülkeleri ile ticari ve  siyasi ilişkileri geliştirmekten yana olduğunu ve bunun için de çaba gösterdiğini yazdı.

Bilindiği gibi ABD başkanı Trump, Beyaz Saray’a oturur oturmaz İran aleyhinde baskı ve yaptırım siyasetini gündeme getirmiş ve ardından da İran’a yönelik  yaptırım kararı almış ve nükleer anlaşmadan çıkmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.