ABD Deyrizor’daki Saldırı ile IŞİD’e Destek Oldu

  • 03 Kasım 2016
  • 1.182 kez görüntülendi.
ABD Deyrizor’daki Saldırı ile IŞİD’e Destek Oldu

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Sırbistan gazetelerinden Politika’ya verdiği röportajda; Deyrizor’daki Suriye askerlerine yönelik saldırının ‘IŞİD’e destek olduğunu’ söyledi. Esad, “Bu, Amerikan güçlerinin gerçekleştirdiği planlı bir saldırıydı. Çünkü IŞİD Suriye, Rusya ve İran’ın işbirliği ile küçülüyordu. El Kaide bağlantılı El Nusra da çok fazla noktada mağlup edilmişti. Amerikalılar da Suriye ordusunun pozisyonunu zayıflatmak için Deyrizor’da ordumuza saldırdı” dedi.

Saldırının Deyrizor’da geniş bir alanda gerçekleştiğini, bir saatten fazla sürdüğünü ve eş zamanlı olarak ‘çok sayıda saldırının’ gerçekleştirildiğini söyleyen Esad, “Bu saldırı IŞİD’in mevzi almasına olanak tanımak içindi. IŞİD saldırının üzerinden bir saat geçmemişken o tepelere saldırı düzeleyip aldı” ifadelerini kullandı.

Suriye’nin Deyrizor kenti yakınlarında Suriye ordusuna ait bir merkeze 17 Eylül’de hava saldırısı düzenlenmiş, saldırıda 80 kişi hayatını kaybetmişti. ABD Savunma Bakanlığı, IŞİD karşıtı koalisyon güçleri tarafından gerçekleştirilen saldırının yanlışlıkla düzenlendiğini duyurmuştu. İngiltere, Avustralya ve Danimarka uçaklarının saldırıda yer aldığını kabul etmişti. Esad saldırının ardından AP’ye verdiği röportajda da “ABD’nin Suriye askerlerini vurması kasıtlıydı, bombardıman yaklaşık 1 saat sürdü” demişti.

‘ABD NE ZAMAN TERÖRİSTLER KÖTÜ DURUMDA OLSA ATEŞKES İLAN EDİLMESİNİ İSTİYOR’

Suriye’de ilan edilen ateşkeslerin ABD ve Batılı müttefiklerinin tutumu nedeniyle amacına ulaşamadığını kaydeden Esad, “Batı, daha çok ABD ne zaman teröristler kötü durumda olsa ateşkes ilan edilmesini istiyor, siviller için değil” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.