ABD dışişleri bakanı: Kuzey Kore’ye yaptırımlar artacak

  • 30 Kasım 2017
  • 1.136 kez görüntülendi.
ABD dışişleri bakanı: Kuzey Kore’ye yaptırımlar artacak

ABD dışişleri bakanı Tillerson, dün akşam Bahreyn veliahtı ile görüşmesinde, Amerikan maliye bakanlığının Kuzey Kore aleyhinde yaptırımları arttırmaya hazırlandığını bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile Bahreyn Veliaht Prensi Salman bin Hamed El Halife arasındaki görüşmede, Kuzey Kore’nin balistik füze denemelerinin kaygı verici olduğunu belirterek, bu ülkenin mali kuruluşlarına yönelik Amerikan maliye bakanlığının yeni yaptırımlar hazırlamaya çalıştığını söyledi.

Bu arada ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Kuzey Kore’nin oluşturduğu tehdidin halen barışçıl yollarla çözülebileceğinin altı çizildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kore’nin nükleer silah denemelerine bir son vermesi ve uluslararası toplulukların ortak bir bildiri ile Kuzey Kore’ye kitle imha silahları programlarını terk etme çağrısı yapmaları çağrısında bulundu.

Tüm ulusların, Kuzey Kore’ye karşı, Birleşmiş Milletler yaptırımlarının yanı sıra ekonomik ve diplomatik tedbirler almaları gereğinin altını çizen açıklamada, uluslararası topluluğun denizciliğe ait güvenliği artırmak adına yeni adımlar atılması gerektiği vurgulandı.

Kanada ile partner olan ABD, Birleşmiş Milletlere bir toplantı çağrısı yaparak küresel topluluğun Kuzey Kore’nin oluşturduğu tehdite nasıl bir karşılık verileceğinin görüşülmesi gerektiğini duyurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.