ABD DışiÅŸleri Bakanı Mike Pompeo: Ä°ran’a maksimum baskı siyasetini yürürlüğe geçirdik

  • 18 Temmuz 2020
  • 1.363 kez görüntülendi.
ABD DışiÅŸleri Bakanı Mike Pompeo: Ä°ran’a maksimum baskı siyasetini yürürlüğe geçirdik

ABD dışiÅŸleri bakanı Mike Pompeo, Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti aleyhindeki asılsız iddialarına devam ederek, ‘Ä°ran’a karşı yeni bir siyaset uygulamasını yürürlüğe koyduk’ dedi.

Amerika’nın nükleer anlaÅŸmadan tek yanlı ve yasadışı bir ÅŸekilde çekildiÄŸine deÄŸinmeyen Pompeo, Amerika’nın nükleer anlaÅŸmadan çekildikten sonra Ä°ran karşısında ‘maksimum baskı siyasetini yürürlüğe geçirdiklerini’ belirterek, ‘Ä°ran’a yönelik yaptırımların da devam edeceÄŸini’ söyledi.

Amerikan baÅŸkanı Trump’ın nükleer anlaÅŸmadan çekilmesini öven Mike Pompeo, ABD’nin Ä°ran karşısında izlediÄŸi siyasetlerin iÅŸe yaramadığına dair ABD içindeki eleÅŸtirileri  ve de Ä°ran’la nükleer alanda yeni bir anlaÅŸma yapmak için  Trump’ın Ä°ran’a karşı  müzakere önerisine deÄŸinmeksizin, Ä°ran aleyhindeki siyasetlerini savundu.

BilindiÄŸi gibi Amerikan baÅŸkanı Trump, 8 mayıs 2018’de tek taraflı bir ÅŸekilde nükleer anlaÅŸmadan çıktığını ve Ä°ran’a karşı yaptırımları yürürlüğe geçireceklerini bildirmesi ardından ABD’nin baÅŸta Avrupalı ortakları olmak üzere dünya genelinde tepkiler gelmiÅŸti.

Bu arada uzmanlara göre, Amerika’da bu yıl yapılacak seçimlere yaklaşıldıkça Trump kamuoyu desteÄŸini kazanmak için Ä°ran’la müzakereleri her koÅŸulda gerçekleÅŸtirmeye büyük ihtiyaç duyuyor./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.