ABD Dışişleri Bakanlığı: İran’daki kargaşacıları desteklemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız

  • 12 Kasım 2022
  • 133 kez görüntülendi.
ABD Dışişleri Bakanlığı: İran’daki kargaşacıları desteklemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü bir kez daha İran’daki kargaşacıları desteklemeye vurgu yaptı.

Fars Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü “Ned Price” Perşembe günü bir toplantıda “İran’daki kargaşacıları desteklemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız” diye duyurdu.

Price sözlerinin devamında, kargaşacılara İran içinde birbirleriyle iletişim kurmaları ve nihayetinde dünyanın diğer bölgeleriyle iletişim kurmaları için teknolojik yardım sunma haberini verdi.

ABD Başkanı Joe Biden da son sıralarda “California” eyaletindeki “Oceanside” kentinde Demokrat Temsilci Mike Levin için düzenlenen bir mitingde destekçilerine “İran’ı serbest bırakacağız” dedi.

Trump yönetiminin İran’a karşı her zaman düşmanca ve savaşçı bir yaklaşım sergilemiş olan ulusal güvenlik danışmanı “John Bolton”, İran’da rejim değişikliği umudunu ifade ederken, İran muhalefetinin silahlandığını söylemiştir.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan da, Joe Biden’ın İran’la ilgili son açıklamalarına bir tweette yanıt verdi ve şunları yazdı: “Sayın Biden, ikiyüzlü davranışı ve IŞİD’e desteği durdurun.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.