ABD, Irak’taki askerlerini çıkaracağına dair haberleri yalanladı

  • 06 Şubat 2018
  • 925 kez görüntülendi.
ABD, Irak’taki askerlerini çıkaracağına dair haberleri yalanladı

Amerikan savunma bakanlığı (Pentagon) Irak ve ABD arasında, Irak’taki ABD askerlerinin çıkmasıyla ilgili anlaşma sağlandığına dair çıkan haberleri tekzip etti ve ABD’nin böyle bir programının olmadığını bildirdi.

Associadet Press (AP) haber ajansı Iraklı bir yetkiliye dayanarak verdiği haberde, Amerika’nın Irak’taki askerleri çıkarmaya başladığını bildirmişti.

Başta Associated Press (AP) olmak üzere birçok medya kuruluşunun ABD’nin Irak’tan bir kısım kuvvetlerini çekeceği yönünde haber geçmesi üzerine, Birleşik Görev Gücü Doğal Kararlılık Operasyonu (CJTF-OIR) kurumundan açıklama yapıldı.

Pentagon’dan yapılan yazılı açıklamada, “Musul’un alınmasına müteakip elde edilen başarılardan dolayı Koalisyon, Irak’taki odağını çatışma operasyonlarından, IŞİD’e karşı askeri kazanımlarını korumaya çeviriyor” ifadesi kullanıldı.

Terör örgütü IŞİD’in Irak ve Suriye’de elinde bulundurduğu toprakların yüzde 98’ini kaybettiği hatırlatılan açıklamada, Koalisyon komutanlarının, IŞİD’in tekrar terör saldırıları eksenli çatışma yöntemlerine döneceğini değerlendirdikleri belirtildi. 2018’de Koalisyon kuvvetlerinin bileşiminin tekrar ayarlanması açısından kritik bir yıl olacağı belirtilen açıklamada, “Koalisyonun Irak’taki varlığı şartlara bağlı, ihtiyaca orantılı ve Irak hükümeti ile koordinasyonla devam edecek” değerlendirmesinde bulunuldu.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Eric Pahon ise konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, operasyonların azalması ile zaman içerisinde ABD’nin Irak’taki asker sayısında tedrici bir düşüş olacağını ancak burada bahsedilen noktanın sadece kuvvet değişimi olduğunu vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.