“ABD, İran halkının bir numaralı düşmanıdır”

  • 21 Kasım 2016
  • 1.145 kez görüntülendi.
“ABD, İran halkının bir numaralı düşmanıdır”

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Genel Komutanı, ABD’yi İran halkının bir numaralı düşmanı ve bütün bölge milletleri için tehdit olarak niteledi.

Tasnim haber ajansının verdiği habere göre, İran Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral “Ataullah Salihi” bugün Tahran’da Kara Kuvvetleri yeni ve eski komutanları için düzenlenen devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, İran’ın son yıllarda defalarca bölge ülkelerini, ABD’nin politikaları, bugün bölge ülkelerindeki katliam ve yıkımlar konusunda uyardığını hatırlattı.

Komutan Salihi, ABD’nin asla İran ile dostane ilişki kuramayacağını ifade ederek, akıllı liderliğin varlığı ve İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri’nin kapasitesinin, ABD’nin İran’a karşı zorbalık yapmasını önlediğini belirtti.

İran Ordu Komutanı, Irak, Suriye ve Yemen başta olmak üzere bölge ülkelerinin parçalanmasının ABD’nin bölgede yürüttüğü vekalet savaşının hedeflerinden olduğunu ifade ederek, bu planın akamete uğradığını ve IŞİD terör örgütünün de yakında yok olacağını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.