ABD IŞİD’in Sınırdan Geçebilmesi İçin Haşdi Şabi’yi Vurdu

  • 10 Ağustos 2017
  • 1.561 kez görüntülendi.
ABD IŞİD’in Sınırdan Geçebilmesi İçin Haşdi Şabi’yi Vurdu

Irak Seyyid’üş Şüheda Tugayı Genel Komutanı; Amerika “el Tenef” bölgesinde IŞİD terör örgütü ile açık bir şekilde işbirliği içerisindedir ve bilinçli bir şekilde mevzilerimizi hedef aldı.

Irak Seyyid’üş Şüheda Tugayı Genel Komutanı Ebu Ala Elvelayi Tesnim Haber Ajansına yaptığı açıklamada, Amerika tarafından Haşdi Şabi’ye bağlı Seyyid’üş Şüheda Tugayına yönelik dün gece gerçekleşen saldırıda Amerika’nın IŞİD’li teröristler ile işbirliği yaptığını belirterek; “öncelikle dün geceki saldırı sonrasında şehit olan mümin mücahitlerden dolayı başta imam-ı zaman olmak üzere Ayetullah Hamanei’ye baş sağlığı diliyorum. Bildiğiniz üzere birliklerimiz Irak-Suriye sınırına konuşlanmış vaziyetteler ve an itibariyle de bölgeyi kontrol altına almak için önemli operasyonlar yapmaktadırlar. Geçtiğimiz gece Seyyid’üş Şüheda Tugaylarına ait mevziler Amerika tarafından şiddetli hava saldırısına maruz kaldı. Amerikalılar yaptıkları açıklamada IŞİD terör örgütüne ait mevzileri hedef aldıklarını bildirdiler. Oysaki söz konusu bölge 4 gün öncesinde birliklerimiz tarafından ele geçirilmiş ve teröristlerden temizlenmişti. Ve birliklerimizin bir bölümünü ise oraya konuşlandırmıştık” ifadelerini kullandı.

Ebu Elvelayi açıklamalarının devamında birliklerinin Amerika’nın kırmızı çizgi olarak kabul ettiği “el Tenef” ve “Ekaşat” bölgelerine konuşlandığını belirterek; “Amerika dün gece hava saldırısı ve obüsler ile bölgede bulunan birliklerimizi hedef almıştır” dedi.

Amerika’nın Irak ve Suriye’de devam ettirdiği sözde IŞİD karşıtı operasyonlara değinen Ebu Elvelayi, Amerika’nın Irak ve Suriye’de IŞİD karşıtı operasyonlarının tamamen göstermelik olduğunun altını çizerek; “Irak’ta yaşanan tüm olaylar Amerika’nın planı dahilinde hayata geçmektedir. Haşdi Şabi Irak ordusu ve emniyet güçlerine bağlı ve Irak anayasası tarafından tanınmış, doğrudan Irak Başbakanına bağlı olan bir yapıdır. Ve kendi evlatlarını korumak için de her türlü mücadelesini verecektir. Bu kurum aynı zamanda kendi namuslarını, vatanlarını ve izzetlerini korumaya çalışan evlatlarında babasıdır” açıklamasını yaptı.

Amerika’nın açık bir şekilde ve bilerek Seyyid’üş Şüheda Tugaylarını hedef aldığını belirten Iraklı komutan Ebu Elvelayi, dün gece yaşananları büyük bir facia olarak niteledikten sonra Irak hükumetine olayı araştırmaları için çağrıda bulunduğunu belirtti.  Kendisinin doğrudan ortak operasyon komutanlığı ile irtibatta olduğunu belirten Elvelayi, konu ile alakalı araştırma komisyonunun kurulacağını ifade etti. IŞİD terör örgütü karşısında yıllar süren mücadele sonucunda önemli tecrübeler elde ettiklerini vurgulayan Elvelayi; “Bu tecrübelere dayanarak söyleyebilirim ki Amerika’nın dün geceki saldırısı kesinlikle bir hata ve yanlışlıkla gerçekleşmiş bir olay değildir. Amerika “el Tenef” bölgesinde IŞİD terör örgütü ile açık bir şekilde işbirliği içerisindedir. Amerika’ya ait İHA gece gündüz bölgeyi taramakta ve bizim birliklerimizin orada olduğunu bilmektedir. Bunun yanı sıra biz bölgeyi IŞİD’li teröristlerde temizlediğimizi de ilan etmiştik” ifadelerini kullandı.

“Amerikalılar Irak-Suriye sınırında yer alan “el Ekaşat” bölgesinin teröristlerden temizlenmesine engel olmaktalar. Bölgenin stratejik öneme sahip olması nedeniyle el Ekaşat bölgesini Telafer’den daha önemli görmekteler. Maalesef Irak hükumeti bu konuyu ağırdan almakta ve her geçen zamanda bu tehdit Haşdi Şabi evlatlarının kanına mal olmaktadır” diyen Ebu Elvelayi, Irak-Suriye sınırının teröristlerden temizlenmesinin diğer Irak şehirlerinin kurtarılmasından farkı olmadığını ve hatta daha önemli olduğunu belirterek; “IŞİD bu sınır bölgelerinden girerek şehirlerimize hakim olmuştur. Biz Amerika’nın tersine bu sınırlarda kontrol sahibi olmak istiyoruz. Ancak Amerika sınırların teröristlere açık kalmasını istemekte” dedi.

Amerika ile IŞİD terör örgütünün bütünüyle işbirliği içerisinde olduğunu kaydeden Ebu Elvelayi; “Dün gece biz açık bir şekilde bu işbirliğine şahit olduk. Öyle ki IŞİD’li teröristler Amerika’nın sözde güvenli bölge olarak ilan ettiği bölgelerden gelerek birliklerimizi kuşatma altına aldılar. O halde nasıl oluyor da Amerika’nın güvenli bölge olarak ilan ettiği bölgeden IŞİD’li teröristler Haşdi Şabi birliklerini kuşatma altına alabilmekte ve Amerika’nın kırmızı çizgi olarak kabul ettiği bölgeleri bize karşı savunmaktadır? Haşdi Şabi birlikleri sadece 50 mt. söz konusu güvenli bölgeye yaklaştığı gerekçesiyle Amerika savaş uçakları birliklerimizi anında hedef alırken teröristler o bölgelerden nasıl ilerleyebilmektedir? Diğer bir konu ise Amerika’nın hava saldırısının hemen ardından IŞİD’li teröristlerin birliklerimi kuşatması da Amerika ile IŞİD terör örgütü arasındaki işbirliğini göstermektedir” ifadelerini kullandı.

Açıklamalarında dün geceki saldırı sonrasında şehit olanların sayısına dikkat çeken Ebu Elvelayi, Seyyid’üş Şüheda tugaylarından 40 kişinin ve Devrim Muhafızlarından 7 askerin şehit olduğunu ve aynı zamanda bir Devrim Muhafızlarına bağlı askerinde teröristlerce esir alındığını bildirdi.

Amerika’nın hava saldırısı sonrasında şehit olanların kimliği hakkında da konuşan Ebu Elvelayi, şehit olanlar arasında bulunan İranlı Hüseyin Kummi’nin 4 yıl Suriye’de bulunduğunu ve bölgede bulunan birliklerin komutanı ve sorumlusu olduğunu belirtti.

Aynı zamanda Irka hükumetinin Amerika’nın IŞİD terör örgütü ile işbirliğinden haberdar olduğunu belirten Ebu Elvelayi Irak hükumetini konu ile alakalı olarak acil bir şekilde araştırma yapmaya davet ederek ellerindeki tüm bilgileri halk ile paylaşmalarını istedi. Ebu Elvelayi, Irak hükumetinin konu ile alakalı araştırma komisyonunun kurulacağına dair söz verdiğini belirterek bu işbirliğini ortaya koyacak her türlü bilginin paylaşılacağını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.