ABD kişi başına düşen silah sayısı nüfusundan daha fazla olan tek ülke

  • 28 Mayıs 2022
  • 147 kez görüntülendi.
ABD kişi başına düşen silah sayısı nüfusundan daha fazla olan tek ülke

İsviçre’de silah hakları alanında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşunun hazırladığı rapora göre, Amerika Birleşik Devletleri, silah sayısının insan sayısını aştığı dünyadaki tek ülkedir.

CNN, ‘Küçük Silah Araştırması’ adlı bir İsviçre sivil toplum kuruluşu tarafından yapılan bir araştırmaya atıfta bulunarak, “Amerika Birleşik Devletleri, her yıl en az bir toplu silahlı saldırının meydana geldiği dünyadaki tek ülkedir” dedi.

Raporda, 100 Amerikalı başına 120,5 ateşli silah olduğu belirtiliyor.

Bu, ABD’nin Teksas eyaletinde geçen salı günü düzenlenen toplu silahlı saldırıyla aynı zamanda yayınlanan şok edici bir istatistiktir.

Araştırmalara göre, Falkland Adaları 100 kişiye yaklaşık 62 silahla ABD’den sonra ikinci sırada yer alıyor ve savaşın parçaladığı Yemen 100 kişiye 53 silahla üçüncü sırada yer alıyor.

Ajansa göre, Amerikalılar sivillere ait 857 milyon silahın 393 milyonuna veya bu küresel sivil silah stokunun yüzde 46’sına sahip.

Amerika Birleşik Devletleri, vatandaşları anayasal olarak silah taşıma hakkına sahip olan dünyadaki sadece üç ülkeden biridir.

Meksika ve Guatemala’da silah taşımada ABD’dekinin yaklaşık onda biri./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.