ABD Koalisyonu Deyr ez Zor’un Hacin Kentine Saldırdı

  • 04 Kasım 2018
  • 1.316 kez görüntülendi.
ABD Koalisyonu Deyr ez Zor’un Hacin Kentine Saldırdı

ABD’nin öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Deyr ez Zor bölgesindeki Hacin kentine düzenlediği hava saldırısında 15 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

Suriye resmi haber ajansı SANA’nın yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde, ABD’nin öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Suriye’nin Deyrezor bölgesinde yer alan Hacin kentine yönelik hava saldırısında 15 sivilin hayatını kaybettiği kaydedildi.

Haberde, “Uluslararası koalisyona ait uçakların Deyrezor’un güneydoğusundaki Hacin kentine yönelik saldırısı sonucunda 15 sivil yaşamını yitirdi” ifadelerine yer verildi.

Diğer yandan Suriye devlet televizyonu El İhbariye, olay yerinden muhabirinin aktardığı bilgilere dayandırdığı haberinde saldırının kurbanlarından çoğunun kadın ve çocuk olduğunu açıkladı.

SANA 13 ve 29 Ekim tarihlerinde koalisyonun buna benzer saldırılar gerçekleştirdiğini ve yasaklı beyaz fosfor kullandığını daha önce duyurmuştu. Suriye hükümeti, Birleşmiş Milletler’i (BM) sorumlulara karşı önlem almaya ve koalisyonun Suriye topraklarındaki yasadışı varlığına son vermeye çağırmıştı.

ABD Savunma Bakanlığı ise Suriye’de hangi mühimmat kullandıklarını açıklamayacaklarını, ama bu mühimmatın uluslararası kurallara uygun olduğunu duyurmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.