ABD kongresinden Pentagon’a Aynul Esed yaralılarını gizlemesine tepki

  • 05 Şubat 2020
  • 1.231 kez görüntülendi.
ABD kongresinden Pentagon’a Aynul Esed yaralılarını gizlemesine tepki

Amerika temsilciler meclisinin iki üyesi Billi Pascrell ve Don Bacon İran’ın Irak’ın Anbar eyaletinde Aynul Esed üssüne düzenlediği füze saldırısında yaralanan Amerikalı askerlerin sayısı hakkında Pentagon’dan açıklama istedi.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’un Baş müfettişliğine bir mektup yazan ABD temsilciler meclisinin iki üyesi Billi Pascrell ve Don Bacon, bakanlığın İran’ın Irak’ın Anbar eyaletinde Aynul Esed üssüne düzenlediği füze saldırısında yaralanan Amerikalı askerlerin sayısı hakkında çelişkili açıklama yapmasını eleştirerek bu konuya açıklık getirmesini istedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Savunma Bakanı Mark Esper ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo İran’ın Aynul Esed üssüne füze saldırısı düzenlemesinin ardından yaptıkları açıklamalarda, bu saldırıda hiç bir Amerikalı asker ölmediğini veya yaralanmadığını iddia ettiler.

Ancak Pentagon ilerleyen günlerde yavaş yavaş hem Amerikalı askerlerin bu saldırıda yaralandığını kabul etti, hem de yavaş yavaş yaralı sayısını arttırmaya başladı.

ABD medyası ise son haftalarda Pentagon yetkililerinden naklen İran’ın füze saldırısında yaralanan askerlerin sayısını sırasıyla 8, 16, 34 ve 50 olarak açıkladı.

Bazı değerlendirmeler ise İran’ın intikam amaçlı füze saldırısında çok sayıda Amerikalı askerin öldüğü yönünde. Ancak Washington yönetimi şimdilik bu gerçeği itiraf etmediği anlaşılıyor.

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Gücü Komutanı General Hac Kasım Süleymani, Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis ve iki komutanın beraberindeki heyette yer alan sekiz arkadaşları 3 Ocak Cuma günü ABD terör ordusunun Bağdat havaalanı yakınında düzenlediği terör saldırısında şehit düşmesi üzerine 8 Ocak sabahın ilk saatlerinde  Amerika’nın Irak’ta Aynul Esed askeri üssüne onlarca balistik füze ile saldırarak ABD terör ordusunun şehit Süleymani suikastine kesin cevap verdi.

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu’ndan bir yetkili bu operasyonda en az 80 Amerikalı terörist askerin helak olduğunu, 200 askerin de yaralandığını belirtti.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.