ABD, Pasifik okyanusunda balistik füze denemesi gerçekleştirdi

  • 31 Temmuz 2017
  • 1.158 kez görüntülendi.
ABD, Pasifik okyanusunda balistik füze denemesi gerçekleştirdi

Amerika, Pasifik okyanusunda TAD füze savunma sistemi denemesi yaptı.

CBS televizyonunun bildirdiğine göre Kore yarımadasındaki krizin devamında ABD Pentagon yetkilileri dün yaptıkları açıklamada pasifik okyanusu üzerinde bir balistik füze denemesi gerçekleştirdiklerini ve bununla TAD füze savunma sistemini başarıyla denediklerini bildirdi.

Öte yandan ABD Pasifik Kuvvetler Komutanlığı, Kuzey Kore’nin kıtalararası balistik füze denemesine karşı Japonya ve Güney Kore hava unsurlarının da eÅŸliÄŸinde Kore yarımadası üzerinde B-1B bombardıman uçakları ile güç gösterisi yaptıklarını açıkladı.

PACOM’dan yapılan yazılı açıklamada, “Bu görev Kuzey Kore’nin gerginliÄŸi tırmandıran 3 Temmuz ve 29 Temmuz kıtalararası balistik füze denemelerine karşı yapıldı.” denildi.
Ä°ki adet B-1B uçağının Guam adasındaki Andersen Hava Ãœssü’nden kalktığı ifade edilen açıklamada uçaklara, Japon hava sahasına girmesiyle iki Japon F-2 uçağının eÅŸlik ettiÄŸi ve Güney Kore hava sahasına girmesi ile de dört adet Kore F-15 uçağının gruba katıldığı kaydedildi.

Amerika son dönemde kuzey Kore üzerindeki baskıyı artırmış ve yeni füze denemelerine engel olmaya çalışmakta. Trump bu konuyla alakadar olarak Çin’i suçlamıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.