ABD Presstv muhabirinin hiç bir suçlama olmaksızın tutuklanmasına karar verdi

  • 19 Ocak 2019
  • 1.826 kez görüntülendi.
ABD Presstv muhabirinin hiç bir suçlama olmaksızın tutuklanmasına karar verdi

Washington Mahkemesi, Presstv haber kanalının sunucu ve muhabiri bayan Merziye Haşimi’nin, hiç bir suçlama olmaksızın yalnızca belirsiz bir dosyada ‘kilit şahit’ ünvanıyla tutuklanmasına karar verdi.

Fars haber ajansı konuyla ilgili verdiği haberde, Mahkemenin hakimi Berlyl Howell’in ifadelerine göre, Presstv muhabiri ve sunucusu Haşimi her hangi bir suç işlemedi.

Amerikalı yetkililer, bu zamana kadar iki kez Washington mahkemesine giden Merziye Haşimi’yi dosyanın tamamlanmasından sonra serbest bırakılacağını bildirmekteler. Ama ne zaman serbest bırakılacağı konusundaki belirsizlik ise devam ediyor.

Amerika’da eski bir kanuna göre, Amerikan federal mahkemesi, sırf ‘kilit şahit’ rolüyle hiç bir suçlama olmaksızın kişileri tutuklayabiliyor.

İran Presstv kanalında sunucu ve muhabir olarak sözleşmeli çalışan Amerikan vatandaşı ve aynı zamanda eşinin İranlı olmasından dolayı İran vatandaşlığı da bulunan Merziye Haşimi, geçen pazar günü hiç bir suçlama olmaksızın St. Louis limanında tutuklanmış ve federal polisin gözlemevlerinden birine götürülmüştü.

Merziye Haşimi ailesini ziyaret etmek için Amerika’ya gitmişti.

İran Radyo Televizyon Kurumu genel müdürünün dış yayınlar servisi yardımcısı Peyman Cebelli, geçen çarşamba günü yaptığı açıklamada, Presstv sunucusunun tutuklanmasını kınayarak, Amerika’nın direniş sesini susturmak için Presstv muhabiri ve sunucusunu tutukladığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.