ABD Savunma Bakanı: Baltık ülkelerine 250 adet tank, ağır silahlar, Bradley piyade savaş araçları ve 750 ABD askerinin gönderilecek

  • 24 Haziran 2015
  • 720 kez görüntülendi.
ABD Savunma Bakanı: Baltık ülkelerine 250 adet tank, ağır silahlar, Bradley piyade savaş araçları ve 750 ABD askerinin gönderilecek

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Baltık ülkelerine 250 adet tank, ağır silahlar, Bradley piyade savaş araçları ve 750 ABD askerinin gönderileceğini açıkladı.

Carter, Estonya’nın başkenti Tallin’de Savunma Bakanı Sven Mikser, Litvanya Savunma Bakanı Juozas Olekas ve Letonya Savunma Bakanlığı Başbakanı Janis Sarts ile bir araya geldi.

Carter, üç Baltık ülkesine askeri teçhizatların yanı sıra 750 ABD askerinin konuşlanacağını da ifade etti.
ABD’nin askeri ekipmanını kabul eden Baltık ülkelerinden Letonya’nın askeri altyapı tesislerine 67 milyon euro, Estonya’nın ise 40 milyon euro yatırım yapacağı bildirildi.

Öte yandan ABD’ye ait askeri teçhizatlar Bulgaristan, Polonya, Romanya ve Almanya’da da yerleştirilecek.
ABD’nin San Antonio adlı amfibi gemisinin de Tallinn Limanı’na geldiği öğrenildi.

Polonya’da Baltops askeri tatbikat çerçevesinde kullanılan geminin 800 asker ve askeri teçhizatı limana indirmesi bekleniyor.

Rusya savunma bakanlığının bir yetkilisi ise Amerika’nın bu girişimini soğuk savaş döneminden sonra Rusya sınırlarını tehdit eden en önemli saldırı olarak niteledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.