ABD, Suriye Ordusunun Gücünü Kırmakta Başarılı Olamadı

  • 12 Nisan 2017
  • 1.537 kez görüntülendi.
ABD, Suriye Ordusunun Gücünü Kırmakta Başarılı Olamadı

Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü İgor Konaşenkov, ABD’nin Şayrat saldırısının etkisi konusundaki çarpıtmaların yalnızca sıradan Amerikalılar için yapıldığını, ancak profesyonellerin buna asla inanmayacağını kaydetti.

Konaşenkov, “Pentagon’un Şayrat üssündeki füze saldırısının etkinlik iddiasıyla ilgili açıklamalar sıradan Amerikalı için yapıldı, uzmanlar için değil.” şeklinde konuştu.

Salı günü erken saatlerde, ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) komutanı General Joseph Votel bir basın açıklamasında, ”Tüm hedefler vuruldu” demişti.

Bundan önce de, ABD Savunma Sekreteri James Mattis ABD saldırısının Suriye hava kuvvetlerine ait uçaklarının yüzde 20’sinin tahrip edilmesine neden olduğunu iddia etmişti.

Konaşenkov, ”ABD saldırılarının Suriye ordusunun askeri kapasitesini zayıflattığı yönündeki iddiaların tek mantıklı açıklaması olmadığını, ancak misyonun başarısız olduğunu ve Suriye birliklerinin Rusya’da yasadışı olan IŞİD terörist grubuyla başarılı bir şekilde mücadeleye devam ettiğini” söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.