ABD Temsilciler Meclisi İran’daki Amerikalı casusların serbest bırakılmasını istedi

  • 27 Temmuz 2017
  • 1.106 kez görüntülendi.
ABD Temsilciler Meclisi İran’daki Amerikalı casusların serbest bırakılmasını istedi

Amerikan Temsilciler Meclisi, bu sabah yayınladığı bildiride İran’da casusluk faaliyetleri yaptıkları için tutuklanan Amerikalı casusların serbest bırakılmasını istedi.

Bildiride, Amerikalı casusların derhal serbest bırakılması istenirken, ‘Bu hususta uygulamada bir girişim yapılmasını İran tarafından beklediklerine’ yer verildi.

Beyaz Saray da, geçen cuma günü İran aleyhinde boş ve asılsız iddia ve suçlamalarla, İran’ın Amerikalı casusları serbest bırakmaması halinde Amerika’nın İran’a karşı sonucu kötü olacak ”ciddi ve yeni” girişimlerde bulunacağı uyarısında bulundu.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi de,  geçen cumartesi günü Amerika’nın tehditlerine karşı  yaptığı açıklamada, bu gibi açıklamaların Amerikan yönetiminin sultacı ve müdahaleci  huyu olduğunu söyledi.

Bu arada İran yargı gücü başkanı Laricani de, Beyaz Saray yetkililerin Amerikalı casusların serbest bırakılmasına dair müdahaleci açıklamalarına  gösterdiği tepkide, ”Amerikalı yöneticilerin başta İran olmak üzere  çeşitli ülkelere karşı  zorbaca  taktiklerle zulmetmek istediğini’ söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.