ABD Teröre Desteğini Sürdürme Kararlılığında…

  • 05 Mart 2015
  • 808 kez görüntülendi.
ABD Teröre Desteğini Sürdürme Kararlılığında…

Suriye’de masum sivil halka ve hizmet kurumlarına her türlü vahşeti işleyen teröristleri Türkiye’deki rejim ile işbirliği içinde eğitme planına başlaması ardından Washington yönetimi eğiteceği bu teröristlere destek bağlamında onlara destek verecek özel güçler gönderme ihtimalinin olduğunu açıkladı.

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey AFP’nin aktardığı açıklamalarında ABD’nin eğittiği ‘ılımlı muhaliflere’ destek bağlamında karadan destek olacak özel birlikler göndermenin muhtemel olduğunu söyledi.

ABD dahil Batılı birçok devletin Suriye’de ‘ılımlı muhaliflerin’ bulunmadığını itiraf etmeleriyle birlikte bu terör çetelerin radikal grupların saflarına geçtiklerini belirten çok sayıda istihbarat raporunun bulunmasına rağmen Washington idaresi ve Türkiye’deki rejim Suriye’de insanlık tarihinin daha önce görmediği bir vahşet işleyen terör çeteleri destekleme ısrarını sürdürüyor.

Dempsey ABD ordusu yada savunma bakanlığının Suriye’deki hedeflerin gerçekleştirilmesinde gerekli bulması halinde özel kara güçleri göndermenin uzak bir ihtimal olmadığını ifade ederken, temelde zaten bu terör çetelerin eylemlerini komuta eden ve yönlendiren operasyon odalarında askeri uzmanlar ve istihbarat subaylarının bulunduğunu görmezden gelmektedir. Aynı zamanda Türkiye, Katar, Ürdün, Suudi Arabistan ve daha başka devletlerde teröristlerin eğitildiği kamplarda ABD güçlerinin bulunduğunu da görmezden gelmektedir.

Washington idaresinin Suriye’de başta IŞİD olmak üzere Kaide Örgütünün Suriye kolu Nusra Cephesi dahil tüm terör örgütlere silah ve mühimmat desteği artık tüm dünya tarafından bilinmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.