ABD: Türkiye kabul etti, İncirlik’ten operasyonlar yakında başlayacak

  • 12 Ağustos 2015
  • 892 kez görüntülendi.
ABD: Türkiye kabul etti, İncirlik’ten operasyonlar yakında başlayacak

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü James Brindle, ABD Hava Kuvvetleri’ne ait altı F-16 savaş uçağının sevk edildiği İncirlik Hava Üssü’nden operasyonların yakında başlayacağını umduklarını belirterek, ” Türkiye’nin, koalisyonun IŞİD’e karşı hava operasyonlarına katılım yönündeki kararlı taahhüdü devam ediyor” dedi.

Brindle, IŞİD’e yönelik operasyonların insanlı uçaklarla İncirlik’ten ne zaman başlayacağına ilişkin, “İnsanlı hava araçlarının (İncirlik’ten) operasyona yakın zamanda başlayacağını umuyoruz. Türkiye’nin Genelkurmay Başkanlığı ile koordinasyon halinde, uygun bir zamanda yapacağız” değerlendirmesini yaptı.

Türkiye’nin IŞİD ile mücadele kapsamındaki hava operasyonlarına katılacağı zamana yönelik de Brindle, “Türkiye’nin, koalisyonun IŞİD’e karşı hava operasyonlarına katılım yönündeki kararlı taahhüdü devam ediyor. ABD ve Türkiye, Türkiye’nin koalisyonun hava operasyonlarına tam anlamıyla dahil olması noktasında detaylara son şeklini vermeye çalışıyor. Bu detaylar netleştirilinceye kadar da ABD, trafiği yoğun olan hava sahasında koalisyon güçlerine güvenli hava saldırılarını sağlaması için Türkiye’den Suriye’de bağımsız hava saldırıları yürütmemelerini talep etti. Türkiye de bunu kabul etti” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.