ABD: Türkiye’nin yaptıklarını takdir ediyoruz ve daha fazlasını yapmalarını istiyoruz

  • 20 Aralık 2015
  • 1.011 kez görüntülendi.
ABD: Türkiye’nin yaptıklarını takdir ediyoruz ve daha fazlasını yapmalarını istiyoruz
Türkiye’ye giderek askerlerini denetleyen ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, İncirlik Hava Üssünde görevli ABD birliklerine konuşurken Türkiye’den daha fazlasını beklediklerini söyledi.

İncirlik’e yaptığı ilk ziyaret öncesinde, beraberindeki gazetecilere açıklamalar yapan ABD Savunma Bakanı Carter, Türkiye’nin Suriye sınırındaki 98 kilometrelik alanda kontrollerini sıklaştırması gerektiğini söyledi.

‘TÜRKİYE’DEN DAHA FAZLASINI YAPMASINI İSTİYORUZ’

“Türkiye’nin oynayacağı rol büyük” diyen Carter, “Onların yaptıklarını takdir ediyoruz ve daha fazlasını yapmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı. Bunun Türk güçlerinin ‘uygun şekilde karada ve havada’ kendilerine destek vermesini de içerdiğini belirten Carter, “Verecekleri en önemli katkı, coğrafyaları gereği sınırlarını kontrol etmeleri” dedi.

ABD Başkanı Barack Obama’nın Pentagon’da gerçekleştirilen güvenlik zirvesinin ardından yaptığı açıklamalara da değinen Carter, “Farklı ülkeler farklı şekillerde katkı sağlayabilir, bu ziyaret ve gelecek aylarda onlardan mümkün olan en güçlü ve dirençli şekilde katkı vermelerini isteyeceğim” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.