ABD, Ukrayna’nın deniz üssünde komuta merkezi inşaatına başladı

  • 12 Ağustos 2017
  • 1.130 kez görüntülendi.
ABD, Ukrayna’nın deniz üssünde komuta merkezi inşaatına başladı

ABD’li askeri uzmanların Ukrayna’nın güneyindeki Oçakov (Özi) kentinde yer alan deniz üssünde deniz kuvvetleri komuta merkezinin inşaatını başlattıkları bildirildi.

Sputnik haber ajansının bildirdiğine göre ABD Deniz Kuvvetleri’nin sitesinde yayınlanan açıklamada, komuta merkezinin ilk temel atma töreninin 25 Temmuz’da yapıldığı kaydedildi.
ABD Silahlı Kuvvetleri’nin istihkam birliklerinin, nisanın başından bu yana Oçakov’da bulunduğu ve şimdiye kadar inşaatla ilgili kontratların imzalandığı, gerekli izinlerin alındığı ve lojistik konularının çözüldüğü belirtiliyor.

İleride yapılacak tatbikatlarda önemli rolü olacağı düşünülen Deniz Kuvvetlerine ait komuta merkezi, ABD’nin Oçakov’da yapmayı planladığı üç projeden biri. İlerleyen zamanlarda ayrıca gemiler için bakım-onarım binasının ve üssün çevresinde kontrollü giriş-çıkış noktalarının inşa edilmesi planlanıyor.

Ukrayna parlamentosu Yüksek Rada yılın başında ülkede yapılacak tatbikatlara katılacak yabancı askerlerin Ukrayna’da bulunmalarına izin vermişti. Geçtiğimiz temmuzdaysa Ukrayna’nın güneyinde Ukrayna ve ABD’nin ortak yürüttüğü Sea Breeze-2017 tatbikatına toplam 17 ülke katıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.