ABD ve Arabistan, İran içinde güvensizlik çıkarma peşinde

  • 15 Kasım 2018
  • 1.728 kez görüntülendi.
ABD ve Arabistan, İran içinde güvensizlik çıkarma peşinde

İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu İç Güvenlik Alt Komisyonu Başkanı Veliullah Nanvakenari, Suud rejiminin İran içinde güvensizlik çıkarma girişimlerinin perde arkasında Amerika bulunduğunu açıkladı.

New York Times gazetesinin Suud rejiminin İranlı bazı yetkililere suikast düzenlemek ve İran’da iktisadi istikrarı bozmak istediği yönündeki raporunu değerlendiren İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu İç Güvenlik Alt Komisyonu Başkanı Nanvakenari, Suud rejimi Amerika’nın kuslası olan bir rejim olduğunu ve Arapların liderliği iddiasında bulunduğunu ve böylece bölgenin jandarması olarak Araplara hüküm sürmek istediğini belirtti.

Nanvakeneri, bugün Amerika, korsan İsrail ve S. Arabistan arasında çirkin bir ittifak söz konusu olduğunu, Muhammed bin Salman’ın Amerika’ya haraç ödemesi de bu gerçeği ortaya koyduğunu vurguladı.

Nanvakeneri, bu şartlarda İran İslam İnkılabının İslam dünyasında fikri açıdan nüfuzuna şahit olduklarını, bu da düşmanların İran inkılabını sinsi uygulamaları ile etkilemeye yönelttiğini, bu zümre İran İslam İnkılabının tesirlerini etkisiz hale getirmek için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.