ABD ve Japonya Kuzey Kore için acil toplanma çağrısı yaptı

  • 07 Mart 2017
  • 1.085 kez görüntülendi.
ABD ve Japonya Kuzey Kore için acil toplanma çağrısı yaptı

Kuzey Kore, ABD ve Güney Kore’nin yürüttüğü ortak askeri tatbikatlar nedeniyle bölgede “nükleer savaşın eşiğine gelindiği” uyarısı yaptı.

Kuzey Kore’nin BM Daimi Temsilcisi Ja Song Nam, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) gönderdiği mektupta, ABD’nin 1 Mart’tan bu yana Güney Kore ile yürüttüğü ortak tatbikatlarda, nükleer uçak gemileri, denizaltılar ve bombardıman uçakları ile hayalet uçaklar kullandığını belirtti.

Kore Yarımadası’nda “nükleer savaşın eşiğine gelindiği” ve ABD ile Güney Kore’nin yürüttüğü ortak askeri tatbikatların Kore Yarımadası ve kuzeydoğu Asya’yı “nükleer felakete” sürükleyebileceği uyarısında bulunan Ja Song Nam, ABD’nin ortak askeri tatbikatlarının BM Güvenlik Konseyinde görüşülmesi çağrısında bulundu.

Ja Song Nam, Kuzey Kore’nin talebinin geçmişte olduğu gibi reddedilmesi durumunda, BMGK’nin ABD’nin “siyasi aracı” olduğunun bir kez daha kanıtlanacağını savundu.

Öte yandan, Kuzey Kore’nin 4 balistik füze denemesinin ardından ABD ve Japonya da BM Güvenlik Konseyine acil toplanma çağrısı yaptı.
Kuzey Kore’ye nükleer faaliyetleri nedeniyle füze denemesi yapmasını yasaklayan BMGK, 2006’dan bu yana nükleer faaliyetleri sebebiyle bu ülkeye yaptırımlar uyguluyor.

Bu arada BM de Kuzey Kore’nin balistik füze fırlatmasını kınarken Rusya dışişleri bakanlığı da Kuzey Kore ve Japonya arasındaki sorunun kışkırtılmaması gerektiğini ve sorunun siyasi yoldan çözülmesi gerektiğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.