ABD: Viyana müzakerelerinde ilerleme var

  • 29 Aralık 2021
  • 279 kez görüntülendi.
ABD: Viyana müzakerelerinde ilerleme var

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price İran ve 4+1 grubu arasında Viyana’da başlayan sekizinci tur müzakerelerin hakkında yaptığı açıklamada, son haftalarda müzakerelerde ilerleme kaydedildiğini belirtti

Salı günü düzenlediği basın toplantısında bu açıklamayı yapan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price aynı zamanda müzakere masasında İran’a baskı uygulama taktiğini de kullanarak, İran’ı müzakereleri uzatmak ve aynı zamanda nükleer programını hızlandırmakla suçladı.

Korsan İsrail’in Batı Asya bölgesinde nükleer silah sahibi olan tek rejim olduğuna değinmeyen Sözcü Price, İran’ın nükleer programına yönelik Washington’un her zamanki suçlamalarını tekrarlamasına karşın son tur müzakerelerde biraz ilerleme kaydedildiğini, fakat bu ilerlemenin ne denli esaslı ve içerikli olduğunu söylemek için henüz erken olduğunu ileri sürdü.

Sözcü Price aynı zamanda müzakerelerde kaydedilen ilerleme, İran’ın nükleer programındaki ivmeye kıyasla çok yavaş olduğunu iddia etti.

İran ve 4+1 grubu arasında Amerika’nın illegal yaptırımlarını kaldırmak üzere Viyana’da düzenlenen müzakerelerin sekizinci turu 27 Aralık’ta başladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.