ABD Yapımı Silahlar Bulgaristan Aracılığıyla Suudi Rejiminin Desteklediği Teröristlere Gidiyor…

  • 29 Kasım 2014
  • 1.042 kez görüntülendi.
ABD Yapımı Silahlar Bulgaristan Aracılığıyla Suudi Rejiminin Desteklediği Teröristlere Gidiyor…

Bulgaristanlı Frog News Gazetesi silah ve mühimmat yüklü 4 uçağın Bulgaristan’dan Suudi Arabistan’a uçtuğunu, benzer iki uçağın da uçmak üzere hazırlandığını ortaya çıkarırken, bir kısım kaynakların bu uçakların taşıdıkları silah ve mühimmatın Suriye’deki terör örgütlerine ulaştırılma ihtimalini yüksek tuttuklarını aktardı.
Gazete Bulgar güvenlik kaynaklarından naklen tam kapasite silah yüklü uçakların başkent Sofya’dan Suudi Arabistan’a uçtuklarını belirtti.
Silahları uçaklara yükleyen Bulgar SpeedEX Şirketi Müdürü Krassimir Szimkov; silahların yüklendiği anlaşmanın Bulgaristan geçici hükümeti zamanında imzalanmış olup bu anlaşmanın yürürlüğünü koruduğunu söyledi. Szimkov söz konusu anlaşma kapsamında ileriki süreçte benzer yüklerin gönderileceğini sözlerine ekledi.
Bulgar Gazeze geçen Ağustos ile Ekim ayları arasında Bulgaristan ve Suudi Arabistan arasında imzalanan bu anlaşmanın ABD’nin onayı ve Bulgaristan eski dışişleri bakanı Nikolai Mladenov’a yakın Iraklı bir şahsiyet aracılığı ile olduğunu açıkladı.
Resmi evraklarda Suudi Arabistan’a has Bulgar silahlarının göründüğüne dikkat çeken gazete, fakat gerçekte bu silahların ABD yapımı yeni nesil otomatik silahlar ve bombalardan ibaret olduğunu belirtti.
Gazete uzmanların Suudi Arabistan ve Katar’ın Suriye’de Kaide Örgütünün kolları olan radikal örgütler ve diğer örgütlere en büyük desteği sağladıklarını ve bu silahların söz konusu terör örgütlere gideceği görüşünde olduklarını aktardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.