ABD yine itiraf etti: Petrol için Suriye’deyiz

  • 11 Haziran 2020
  • 4.332 kez görüntülendi.
ABD yine itiraf etti: Petrol için Suriye’deyiz

Amerika’nın Batı Asya bölgesinde bulundurduğu terörist askerlerin Centcom adındaki terör merkezini nkomutanı General Kenneth F. McKenzie Amerikalı terörist askerlerin Suriye’nin petrol kaynaklarını yağmalamak ve bu yağmadan gelir elde etmek için Suriye’de kaldıklarını itiraf etti.

Military Times dergisinin internet sitesinde yer alan habere göre General McKenzie, petrol ve IŞİD Amerika’nın Suriye’deki askeri varlığının iki temel nedeni olduğunu belirterek, Suriye’den her türlü çekilmenin siyasi bir karara bağlı olduğunu ifade etti.

Bölgenin hapishanelerinde yatan 10 bin IŞİD teröristinin doğurduğu tehlikeye işaret eden General McKenzie, Amerikalı terörist askerlerin IŞİD ile savaşmak ve YPG örgütü ile iş birliği yapmak için Suriye topraklarında kaldıklarını ileri sürdü.

Centcom terör örgütü komutanı General McKenzie ayrıca şu iddiada bulundu:

Amerikalı askerler YPG güçlerine yardım etmek ve petrol kaynaklarından yararlanmalarını güvence altına almak üzere Suriye’de bulunuyor.

Suriye krizi 2011 yılında ABD ve müttefiklerinin desteklediği terör örgütlerinin geniş çaplı saldırıları ile başladı.

Suriye yetkilileri ise Amerikalı terörist askerlerin Suriye topraklarında varlığı illegal ve işgal niteliği taşıdığını ve amacı da Suriye kaynaklarını talan etmekten ibaret olduğunu belirtiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.