ABD’de katil polisler iş başında: Bu yılın ilk beş ayında polisin 20’si 18 yaş altı 385 kişiyi öldürdüğü bildirildi

  • 01 Haziran 2015
  • 783 kez görüntülendi.
ABD’de katil polisler iş başında: Bu yılın ilk beş ayında polisin 20’si 18 yaş altı 385 kişiyi öldürdüğü bildirildi

ABD’de polisin özellikle de siyahi vatandaşlara yönelik aşırı güç kullandığı tartışmaları devam ederken ülkenin önde gelen gazetelerinden Washington Post’un topladığı verilere göre, bu yılın ilk beş ayında ABD polisinin yaklaşık 385 kişiyi öldürdüğü ortaya çıktı.

Günde ortalama iki kişiden fazla insanın polis tarafından öldürüldüğünü kaydeden gazete, bu rakamın önceki yılların resmi rakamlarını ikiye katladığını yazdı.

Gazetenin internet sitesinde yayımlanan raporda, verilerin haber siteleri, polis kayıtları, internet ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının kaynaklarına ulaşılarak hazırlandığı belirtildi.

Polis şiddetinin kurbanlarının üçte ikisinin azınlıklar olduğunu belirten gazete, öldürülenlerin 171’inin beyaz, 100’ünün siyahi, 54’ünün Hispanik, 6’sının Asyalı, 3’ünün diğer 31’ini ise kökeni belirlenemeyenler olarak kategorize etti.

Ayrıca son beş ayda öldürülen 385 kişiden 20’sinin kadın olduğu da gazetenin bulguları arasında yer aldı.

Kurbanların yüzde 80’inin ateş edildiği sırada silahlı veya silah sayılabilecek delici ve kesici malzemeler taşıdığı bilgisine yer veren gazete aynı zamanda öldürülen 49 kişinin herhangi bir silah taşımadığını 13 kişinin de elindeki malzemenin oyuncak olduğunun sonradan ortaya çıktığını kaydetti.

Aralarında 18 yaşından küçük 8 kişinin de bulunduğu 385 kurbanın büyük çoğunluğunun yaş aralığının 25-34 olduğu saptandı.

Kökenin önemli ölçüde polis şiddetinde belirleyici olduğunun altını çizen gazete, polis kurşunuyla ölenlerin ortak özelliklerinin fakirlik, küçük suçlardan sabıka ve çeşitli ailevi veya duygusal sorunlar olduğunu belirtti.

Gazete, şimdiye dek bu ölümlerden sadece üçünde polislerin suçlu bulunduğunu tespit etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.