ABD’de Trump’a destek giderek azalıyor

  • 05 Şubat 2019
  • 1.340 kez görüntülendi.
ABD’de Trump’a destek giderek azalıyor

Amerika’da yapılan son kamuoyu yoklamasına göre, 10 Amerikalıdan 7’si Trump yönetiminin icraatlarını beğenmiyor ve çok kötü biliyor.

CNN kanalının verdiği habere göre, kamuoyu yoklamasına katılanlardan yüzde 43’ü, Trump’ın iktidarındaki hükümeti bu zamana kadarki en kötü Amerikan hükümeti olarak gördü.

Katılımcıların yüzde 49’u ise Trump’ın ülkeyi çok kötü bir sürece sürüklediğini bildirirken katılımcılardan yalnızca yüzde 19’u Trump’ın icraatlarını beğendi.

Bu arada Meksika sınırına duvar inşa edilmesi konusunda ısrarcı bir tavır sergileyen ABD Başkanı Donald Trump, bunun için hazırlanan bir projeyi çok beğendiğini açıkladı.

Twitter hesabından kazıklı çit görünümündeki projenin bir fotoğrafını paylaşan Trump, “Çelik Çıtalı Bariyerimizin bir tasarımı. Tamamen etkili ve aynı zamanda da güzel!” ifadelerini kullandı.

​Trump’ın mesajı bazı kullanıcılar tarafından yoğun şekilde eleştirildi. Geçtiğimiz haftalarda Trump, Twitter hesabında ‘Sık sık eninde sonunda Meksika’nın duvar için ödeme yapacağını söyledim. Bu asla değişmedi. Meksika (ve Kanada) ile yeni anlaşmamız, ABD-Meksika-Kanada Anlaşması, oldukça masraflı ve ABD karşıtı eski Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması’ndan çok daha iyi. Tasarruf ettiğimiz para sayesinde Meksika duvar için ödeme yapıyor’ notunu paylaşmıştı.

ABD’de federal hükümet Meksika sınırına örülen duvarın finansmanı nedeniyle yaşanan bütçe krizi sonucunda kısmen ve geçici olarak kapandı.

ABD’de federal hükümet, Meksika sınırına örülen duvarın finansmanı nedeniyle yaşanan bütçekrizi sonucunda geçen yıl 22 aralıkta üçüncü kez kısmen ve geçici olarak kapanmıştı.

Kongre ve Beyaz Saray yeni bir bütçe üzerinde anlaşamadığı için ödeneksiz kalan federal kamu kuruluşları, faaliyetlerini 22 Aralık Cumartesi yerel saatle 00.01 itibarıyla durdurmak zorunda kaldı.

ABD Başkanı Trump, hükümetin kapanması için ‘Umarım uzun sürmez’ yorumunda bulunmuştu ama geçen sürede yine duvarın bütçesi konusunda anlaşmaya varılamadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.