ABD’de Yüksek Mahkeme, Trump’ın vize yasağını onayladı

  • 05 Aralık 2017
  • 1.153 kez görüntülendi.
ABD’de Yüksek Mahkeme, Trump’ın vize yasağını onayladı

ABD’de Yüksek Mahkeme, Trump tarafından alınan ve nüfusunun çoğunluğu Müslüman 6 ülke vatandaşlarına vize yasağı getiren kararnamenin uygulanabilmesine hükmetti.

Söz konusu karara göre, Trump’ın Suriye, Libya, Somali, İran, Yemen ve Çad vatandaşlarına yönelik seyahat yasağının uygulamaya geçeceği bildirildi.

​Böylece bu ülkelerin vatandaşlarının ülkeye girişleri, ABD’de yaşayan kişilerle ya da ABD kurumlarıyla ilişkileri olsa dahi engellenebilecek.

Yüksek Mahkemenin kararının ardından San Fransisco’daki 9. Temyiz Mahkemesi ve Richmond’daki 4. Temyiz Mahkemesinin bu hafta bir oturum gerçekleştirerek konuyu değerlendirmesi bekleniyor.

Çad, pasaport kağıdı bittiği için Trump’ın seyahat kısıtlaması listesine eklendi
ABD yönetiminin 24 Eylül’de aldığı ve 8 ülke vatandaşlarını etkileyecek olan “seyahat kısıtlaması” kararı, Hawaii Federal Yargıcı Derrick Watson tarafından “milliyetlerine göre insanlara ayrımcılık yaptığı” gerekçesiyle 17 Ekim’de durdurulmuştu.
Trump yönetimi, mart ayında, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan İran, Suriye, Sudan, Somali, Yemen ve Libya vatandaşlarına 90 gün boyunca yeni vize verilmemesi ve ülkeye yapılan tüm mülteci kabullerinin 120 gün süreyle durdurulması yönünde karar almıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.