ABD’den Irak’a tehdit: Saldırıyı kabul etmeyeceğiz

  • 17 Mart 2020
  • 2.176 kez görüntülendi.
ABD’den Irak’a tehdit: Saldırıyı kabul etmeyeceğiz

Irak’a saldırılar ile ilgili uyarılarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ülkesinin Irak’taki ABD güçlerine yönelik başka bir saldırıyı kabul etmeyeceklerini dile getirerek Irak’ı tehdit etti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Irak’ın görevinden istifa etmiş başbakanı Adil Abdulmehdi ile telefon görüşmesi gerçekleştirerek, ABD’nin Irak’taki güçlerine yönelik başka bir saldırıyı kabul etmeyeceğini ve güçlerini savunmaya yönelik daha çok tedbir alacağını dile getirdi.

Telefonda yapılan görüşme sonrası ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Pompeo’nun, Irak Hükümeti’ne IŞİD’le sözde mücadele için Irak’ta kalan yabacı güçleri koruyup savunması çağrısında bulunduğu ifade edildi.

Öte yandan Mike Pompeo’nun ABD’nin Irak’taki askeri üslerine yönelik saldırıların sorumluları hakkında soruşturma başlatılması gerektiğini dile getirdiği vurgulandı.

Geçen çarşamba günü Irak’ta bulunan et’Taci ABD üssüne düzenlenen roketli saldırıda 2 ABD ve 1 İngiliz askeri ölmüştü.

Irak parlamentosu, ABD terör güçlerinin  Bağdat havalimanı yakınında 3 ocak tarihinde Irak Haşdi Şabi Kurumu başkan yardımcısı el’Mühendis ve İran devrim muhafızları komutanı general Süleymani ile 8 arkadaşını terör yoluyla şehit etmesinin ardından Irak’taki ABD güçlerinin çıkmasını onaylamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.