ABD’den İran’a yeni yaptırımlar

  • 11 Ocak 2020
  • 627 kez görüntülendi.
ABD’den İran’a yeni yaptırımlar

ABD yönetimi, İran’ın Irak’taki üslerine yönelik füze saldırılarından duyduğu öfkenin ardından İran’a yönelik yeni yaptırım kararı aldı.

Amerikan Hazine Bakanlığı, dün yayınladığı bildiride, İranlı yetkililerden bir çoğunu  kapsayan yeni yaptırımları ilan etti. Buna göre, İran İslam nizamının maslahatlarını belirleme kurumu sekreteri Muhsin Rızai, İran milli güvenlik yüksek konseyi sekreteri Ali Şemhani ve İran devrim muhafızları ordusu koordine yardımcısı Muhammed Rıza Nakdi olmak üzere 8 yetkili yaptırım listesine girdi.

Yaptırıma göre, sözkonusu kişilerin ABD’ye girmesi yasaklanırken mallarına da elkonulacak.

İranlı yetkililer bu zamana kadar yaptıkları açıklamalarda, bu gibi yaptırımları reddederken ABD’nin  yaptırımlarından da korkularının olmadığını bildirmişlerdi.

ABD Hazine Bakanı ise yaptığı açıklamada, İran aleyhinde imalat, madencilik, tekstil ve diğer alanlarda yaptırımların yürürlüğe gireceğini açıkladı.
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, İran’a yönelik yeni yaptırım kararlarının yürürlüğe gireceğini açıkladı.

ABD Hazine Bakanı Mnuchin, imalat, madencilik ve tekstil alanlarında İran’a yaptırım uygulandığını ifade ederek “Ekonomik olarak zarar verdik” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.