ABD’den Ä°ran’ın el konulan mal varlığına dair açıklama

  • 30 Nisan 2016
  • 927 kez görüntülendi.
ABD’den Ä°ran’ın el konulan mal varlığına dair açıklama

ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Ä°ran’ın malvarlığına el konulması kararının, Amerika ve uluslararası kanunlara göre gerçekleÅŸtiÄŸini söyledi.

Fars Haber Ajansına göre, Toner, Ä°ran dışiÅŸleri bakanı Muhammed Cevad Zarif’in BM genel sekreterine yazdığı, Amerikan Yüksek Mahkemesi’nin Ä°ran’ın 2 milyar dolar mal varlığına el konulmasına dair kararına itiraz mektubuna temasla, Yüksek Mahkeme’nin kararının uluslararası kanunlara göre gerçekleÅŸtiÄŸini söyledi.

Toner, açıklamasında, “bizim görüşümüze göre, Amerika kanunları ve onun mahkemeler tarafından uygulanması, uluslararası kanunlara uygundur” dedi.

Zarif, dün BM genel sekreterine yazdığı mektupta, Ban Ki Moon’dan, Amerika’nın uluslararası taahhütleri yerine getirmesini istemiÅŸti.

Bu arada Ban Ki Moon’un sözcüsü, dün yaptığı açıklamada, Ä°ran dışiÅŸleri bakanından mektup aldıklarını doÄŸrularken, bu mektubu inceleyeceklerini ve BM’ler olarak her zaman iki taraf arasında ihtilafların çözümü konusunda normal prosedürü uygulayacaklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.