ABD’den YPG’ye 200 TIR’lık yeni sevkiyat!

  • 23 Eylül 2019
  • 930 kez görüntülendi.
ABD’den YPG’ye 200 TIR’lık yeni sevkiyat!

ABD Türkiye’nin PKK’nın Suriye uzantısı olarak gördüğü YPG’ye destek vermekten vazgeçmiyor. Hem Türkiye ile ortak devriye gerçekleştiren hem de silahlı milislere alenen silah yardımı yapan ABD, bölgeye yaklaşık 200 TIR daha gönderdi.

ABD, Irak’tan Suriye’deki silahlı Kürt güçlerin bulunduğu bölgeye, lojistik destek amaçlı yaklaşık 200 TIR gönderdi.
AA’nın haberine göre, silahlı kürtlere lojistik destek sağlayan ABD, bu kapsamda dün akşam saatlerinde, Suriye-Irak sınırındaki Simelka kapısından yeni sevkiyat yaptı.
Suriyeli silahlı Kürtlerin bulunduğu bölgelere gönderilen yaklaşık 200 TIR’da inşaat malzemesi, kapalı kasalar, prefabrik evler ve yakıt tankerleri bulunuyor.
Silahlı Kürtlerin bulunduğu Ayn İsa ve Şeddadi bölgelerine 9 Eylül’de 55 TIR’la kapalı kasalar, dört çeker araçlar ve iş makineleri sevk eden ABD, 4 Eylül’de de sözkonusu Kürt yapılanmalarının bulunduğu bölgelere içinde geniş araçlar, iş makineleri, yakıt tankerleri ve jeneratörler bulunan 60 TIR sokmuştu.
IŞİD  ile mücadeleyi gerekçe göstererek 2015’ten bu yana silahlı Kürt gruplara askeri destek veren ABD’nin Suriye’de halen 18 üs ve askeri noktada 2 bin civarı terörist personeli bulunuyor./
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.