ABD’li senatör: Bin Salman acımasız bir diktatördür

  • 03 Temmuz 2019
  • 1.423 kez görüntülendi.
ABD’li senatör: Bin Salman acımasız bir diktatördür

ABD’li senatör Bernie Sanders, başkan Trump’ın dikta Arabistan rejimine yönelik izlediği sorumsuzca tutumunu eleştirdiği açıklamasında, Riyad rejimini acımasız bir rejim niteledi.

ABD’li demokrat senatör ve 2020 Amerika başkanlık seçimleri adayı Bernie Sanders, ABC News’a verdiği demeçte, başkan Trump’ın Arabistan’ın Yemen’e dayattığı savaşa desteğini kesmesi gerektiğini vurguladı.

Trump’ın açıklamalarının her zaman çelişkilerle dolu olduğunu kaydeden Sanders, “Trump bir taraftan Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile görüşüp hatıra fotoğrafı çektirirken, diğer taraftan provokatif bir girişimde bulunarak bizi İran ile savaşa sürüklemektedir.”ifadesini kullandı.

ABD’li senatör Sanders, açıklamasını şöyle sürdürdü: Trump’ın çelişkili tutumlarından bir başkası ise Suudi Arabistan ile ilgilidir. Başkan Trump’ın dikta Suud rejimine Yemen savaşında verdiği desteği kesmesi gerekiyor.

Sanders ayrıca başkan Trump’ın Amerika’nın Yemen savaşında Arabistan’a verdiği desteğin kesilmesi yönündeki Kongre kararını veto etmesinden esef duyduğunu sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.