ABD’nin BM daimi temsilcisi Nikki Haley, cumhuriyetçi senatörlerin İran karşıtlığından memnun

  • 05 Ekim 2017
  • 1.104 kez görüntülendi.
ABD’nin BM daimi temsilcisi Nikki Haley, cumhuriyetçi senatörlerin İran karşıtlığından memnun

ABD’nin BM daimi temsilcisi, cumhuriyetçi senatör Tom Cotton’un İran karşıtı açıklamaları ve KOEP’le ilgili tutumundan memnun kaldığını bildirdi.

Nikki Haley dün Twitter  özel hesabından yaptığı açıklamada, Cotton’un İran’ı ve KOEP’in noksanlıklarını iyi idrak edebildiğini ve bunun için de açıklamalarının değerli olduğunu yazdı.

Tom Cotton dün Çarşamba günü ABD Dış İlişkiler Konseyinde yaptığı konuşmada, İran’ın KOEP’e bağlı kalmadığının açıklanmasının en sahih ve makul yol olduğunu bildirmişti.

Trump’ın iktidara gelmesi ardından ABD İran İslam cumhuriyetine karşı baskıları daha da artırmak istiyor ve bunun için de sürekli İran’a karşı asılsız suçlamalar yöneltmektedir.

Amerika’nın BM eski temsilcisi John Bolton da, Amerika’nın KOEP nükleer anlaşmasından ayrılmasını istemişti.

Bolton dün tweeter hesabından yayınladığı mesajda, “İran’ın kesin girişimlerde bulunmaması nedeni ile hali hazırda dünyada nükleer silahların yayılması tehdidinin daha da kötü durumda olduğunu” iddia ederek, Amerika’nın Bercam’dan ayrılması gerektiğini savundu.

Bolton bir kaç gün önce de İran ile varılan nükleer anlaşmanın Amerika, dostları ve müttefiklerine zararlı olduğunu iddia ederek, başkan Donald trump’ın bir an önce bu anlaşmadan ayrılması gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.